ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άκτιο-Λευκάδα:Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!

 


Η λαϊκή απαίτηση «να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου» εκφράστηκε στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που έγινε στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου και στην πορεία που ακολούθησε στην πόλη της Λευκάδας. 

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας, Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Αγρινίου, καθώς και δεκάδες άλλοι φορείς της περιοχής.  

Οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά». Απαίτησαν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις και να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

Επίσης, ανέδειξαν τις σοβαρές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών. 

Η συγκέντρωση έξω από τη βάση του θανάτου στο Άκτιο, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Παναγιώτη Χούσου, εκ μέρους του φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Βιβή Σταματέλου,  μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην πύλη της Νατοϊκής βάσης. Εκεί, έγραψαν με  σπρέι «έξω το ΝΑΤΟ, να κλείσει η βάση του Ακτίου».


Αντιπροσωπεία των φορέων με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ και τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ, συνταγματάρχη εν αποστρατεία και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ παρέδωσαν ψήφισμα των φορέων στους εν ενεργεία αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά τη συγκέντρωση στο Άκτιο, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στη Λευκάδα. Η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ειρήνης ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση στον παραλιακό πάρκο της πόλης της Λευκάδας, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Χρύσανθο Κυριαζή, μέλος του Εθνικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρώην διεθνή βολεϊμπολίστα. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα. 




902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]