LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ-Ιωαννίνων:Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

                 


                    ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

                        «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.   

Με ένταση των δολοφονικών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας συνέχισε και χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το κράτος του Ισραήλ τη νέα σφαγή σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, με την κυβέρνηση Μπάιντεν και την ΕΕ να βάζουν «πλάτη», σπεύδοντας να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του κράτους - δολοφόνου στην... «αυτοάμυνα» και αναπαράγοντας «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση και των δύο πλευρών», εξισώνοντας την κατοχική δύναμη με τον Παλαιστινιακό λαό που μάχεται για τα δικαιώματά του.

Προκλητικό άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του και μια ελεύθερη πατρίδα, δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας με κυνικό τρόπο την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, για «αναβάθμιση» της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Πηγαίνοντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα από την λογική των «ίσων αποστάσεων» που εξισώνει το θύτη με το θύμα, τόνισε ότι «η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους».

Υποκριτική και η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος σημείωσε ότι «οι δραματικές εξελίξεις στην περιοχή, στην Παλαιστίνη, δείχνουν πόσο σημαντική είναι μια ενεργητική εξωτερική πολιτική αρχών», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε αρνηθεί να υλοποιήσει την απόφαση της Βουλής για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, ενώ ταυτόχρονα απογείωσε τη διμερή συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

«Αλληλεγγύη»  είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς το λαό της Παλαιστίνης, που αυτήν την ώρα δοκιμάζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι βομβαρδισμοί, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Εδώ και τώρα καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική "αναβάθμισης" της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]