ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Μπόμπολας στήνει γέφυρες με Πατούλη, ο Κικίλιας πάει στο Τουρισμού και ο Ιβάν στην Ηγουμενίτσα


 Στα Χανιά ο Μητσοτάκης για τον ΒΟΑΚ

-Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ένα από τα έργα που θεωρεί προσωπικό στοίχημα ο πρόεδρος Κυριάκος είναι η κατασκευή του Βορείου Οδικού Άξονα της Κρήτης. Γι αυτό και ασχολείται ο ίδιος με την πρόοδο του έργου. Έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον Καραμανλή (όχι της Ραφήνας, αλλά τον υπουργό), ενώ προσφάτως μαθαίνω ότι κατέστη κοινωνός της χάραξης του δρόμου από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη, που πρέπει να σημειώσω ότι κάνει σοβαρή δουλειά στο υπουργείο.


-Ο Μητσοτάκης παρά τις αντιδράσεις έχει ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει κανονικά το έργο. Μάλιστα τη μεθεπόμενη βδομάδα θα κατηφορίσει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, για να παραστεί σε εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστεί το νευραλγικής σημασίας για την Κρήτη έργο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συμβολικής σημασίας χώρο που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι. Εκεί ο πρωθυπουργός ενώπιον των φορέων της πόλης θα παρουσιάσει το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα ενός έργο που για πρώτη φορά μπαίνει σε ράγες υλοποίησης.


-Και το αναφέρω αυτό, γιατί το Σάββατο έμαθα ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει ήδη βγάλει τις δυο πρώτες περιβαλλοντικές εγκρίσεις που αφορούν τον ΒΟΑΚ. Ασχολήθηκε προσωπικά ο υπουργός Σκρέκας, ο οποίος έχει ζητήσει από τους υπηρεσιακούς διαρκή ενημέρωση, θέλοντας προφανώς μέσα στο επόμενο εξάμηνο να έχει ολοκληρωθεί η δουλειά που πρέπει να γίνει από το Περιβάλλοντος.


Αλλαγές στον ΕΟΑΝ

-Μετά την παραίτηση του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου Ιωάννη Σιδέρη, έχει μείνει κενή η θέση στον Οργανισμό Ανακύκλωσης. Από τα λίγα που έχω καταφέρει να ψαρέψω, μαθαίνω ότι για τον συγκεκριμένο θώκο προορίζεται ο νυν πρόεδρος του ΕΟΑΝ Νίκος Χιωτάκης, ενώ για τη θέση του προέδρου υπάρχουν σκέψεις για πρόσωπο έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένο ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που την έκανε ο Σιδέρης- κατά το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να καλυφθεί το κενό. Παράλληλα ο υπουργός Σκρέκας, ετοιμάζει και νομοσχέδιο συνολικά για την ανακύκλωση, τα απορρίμματα και το περιβάλλον.


Συνάντηση Πατούλη – Μπόμπολα

-Εδώ και καιρό ο Λεωνίδας Μπόμπολας ψάχνει και ψάχνεται για τη δουλειά των σκουπιδιών στην Αθήνα. Έχοντας αποκομίσει εμπειρία από τις επαφές (και τα deal) που έκανε τα παλιά τα χρόνια στην Κύπρο, εσχάτως ψάχνει άκρες στην περιφέρεια Αττικής. Με τη Δούρου τα είχε καλά έως τέλεια και τώρα έχει βάλει στοίχημα να τα βρει και με τον Πατούλη. Στο πλαίσιο αυτό λένε ότι συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, προσπαθώντας να του παρουσιάσει ένα μακρόπνοο (που η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει) σχέδιο για τους νέους ΧΥΤΑ σε Φυλή, Γραμματικό και Σχιστό.


-Ο Μπόμπολας (ο Λεωνίδας) σε όλες σχεδόν τις επαφές που έχει, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει αντίπαλο. Επισημαίνω επί του παρόντος τις απαξιωτικές αναφορές που κάνει για τον φίλο μου τον Βαγγέλη τον Μυτιληναίο, αλλά και για αλλά πρόσωπα που δεν γνωρίζει. Προφανώς δεν έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία τον οδήγησαν μέχρι και σε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.


Σενάριο Κικίλια για το υπουργείο Τουρισμού

-Η προχθεσινή γκάφα του συντρόφου Χάρη Θεοχάρη, επανέφερε το σενάριο (ακόμη πιο ισχυρή η πιθανότητα) της αποπομπής του από το υπουργείο Τουρισμού. Βλέπετε εκτός από την ενόχληση του Μητσοτάκη, πλέον δεν τον θέλουν ούτε οι ασχολούμενοι με το τουριστικό προϊόν. Αν και είχε συζητηθεί εκτενώς το όνομα του Θόδωρου Ρουσόπουλου, φαίνεται ότι «κάηκε» οριστικά εξαιτίας του ζωηρού ενδιαφέροντος που επέδειξε το δίδυμο της V+O. Εσχάτως το πρόσωπο που άρχισε να παίζει δυνατά για το Τουρισμού είναι αυτό του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ολοκληρώνει με επιτυχία μια δύσκολη υπουργική θητεία.


-Ο πρόεδρος Κυριάκος, θέλοντας ένα πρόσωπο και με επικοινωνιακές δυνατότητες δείχνει να εξετάζει σοβαρά (πλέον) τη μετακίνηση του υπουργού Βασίλη στο υπουργείο Τουρισμού. Πέραν τούτου γνωρίζει ότι ο Κικίλιας θα αντιμετώπιζε σαν πρόκληση ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση ο Θεοχάρης δύσκολα θα βγάλει την τουριστική σεζόν.


Συναντήσεις Ζάεφ με Έλληνες επιχειρηματίες

-Εξαιρετικές σχέσεις με Έλληνες επιχειρηματίες έχει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, γεγονός που δεν το κρύβει ακόμη και όταν συνομιλεί με Έλληνες υπουργούς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα και των διαφόρων επαφών που είχε, τακτικά αναφέρονταν στους επιχειρηματίες Χρήστο Κοπελούζο, Βαγγέλη Μυτιληναίο, Γιώργο Περιστέρη και Γιάννη Βαρδινογιάννη. Βλέπετε οι περισσότεροι εξ αυτών κάνουν δουλειές στα Σκοπιά, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτύξει μια άλφα σχέση με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας.


Το ενδιαφέρον Ιβάν για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

-Σε δουλειές που μπορεί να βγάλει κάνα φράγκο, προσανατολίζεται πλέον ο Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνο που άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι σιγά σιγά αποχωρεί από επιχειρηματικά πεδία που «γράφει» μόνο ζημιές, όπως είναι τα media. Ο Ιβάν μετά την ενίσχυση της θέσης του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να «χτυπήσει»   οπως μεταδίδει το powergame.gr το νευραλγικής σημασίας λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μάλιστα αυτό γίνεται σε σχετική συνεννόηση με τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν τον θέλουν ούτε σε απόσταση χιλιομέτρων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.


-Επειδή λοιπόν, λιμάνια είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται, οι γνωρίζοντες θεωρούν ότι ο Σαββίδης βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τους Αμερικανούς, σε κάθε κίνηση που κάνει και αφορά τη συγκεκριμένη μπίζνα. Γιατί αν ήθελαν να μπλοκάρουν τον Ιβάν οι ΗΠΑ θα το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες. Απεναντίας φαίνεται (κάπως) να τους εξυπηρετεί η παρουσία του και δη στα λιμάνια

powergame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]