ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά κριτήρια εμβολιασμού με AstraZeneca στην Ελλάδα Συστάσεις για τις γυναίκες κάτω των 50

 


Κατά την ενημέρωση για την πανδημία από το Υπουργείο Υγείας η Μαρία Θεοδωρίδου   έδωσε στοιχεία για τα 5 περιστατικά θρόμβωσης που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και συστάσεις σχετικά με τη συνέχιση των εμβολιασμών σε γυναίκες κάτω  των 50 ετών.

Αναλυτικά η κ.Θεοδωίδου ανέφερε:

"Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας, για οικονομία χρόνου θα το λέμε TTS, μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca.


Από τις περιπτώσεις αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες ηλικίας 36, 44, 47 και 61 ετών και η μια σε άνδρα ηλικίας 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε και εξήλθε από το Νοσοκομείο, 3 νοσηλεύονται και μια γυναίκα δυστυχώς κατέληξε.

Τους τελευταίους 2 μήνες   62 γυναίκες ηλικίας 30 έως 49 ετών νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ για επιπλοκές της νόσου covid-19 και 28 κατέληξαν .

Σύμφωνα με τα παραπάνω και δεδομένου ότι η επιδημία στη χώρα μας είναι σε εξέλιξη  Επιτροπή κρίνει ,πρώτον ότι το όφελος από τον εμβολιασμό εξακολουθεί να υπερτερεί του ενδεχόμενου κινδύνου  εκδήλωσης του συνδρόμου θρόμβωσης -θρομβοπενίας με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Λαμβάνοντας υπ όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά του ιού στη χώρα μας συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα  με το ισχύουν πρόγραμμα.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο εκτιμώμενος κίνδυνος εμφάνισης του εν λόγω συνδρόμου μετά από εμβολιασμό  με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών.

Επιπλέον η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα εμβόλια MRNA που δεν έχουν συσχετιστεί με τον κίνδυνο ΤΤS είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών .

Σε ότι αφορά τη δεύτερη δόση συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο δεδομένουν ότι η εμφάνιση TTS είναι εξαιρετικά σπάνια μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου .

Ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύνολο 9 εκατ. δόσεων (των δεύτερων δόσεων) καταγράφηκαν 15 περιπτώσεις .

Αλλαγή της δεύτερης δόσης με διαφορετικό τύπο εμβολίου  συστήνεται μόνο σε  περίπτωση εμφάνισης θρομβοεμβολικού επεισοδίου με ή χωρίς θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]