ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εμβολιασμός:Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών

 


Το Σάββατο 29 Μάη αναοίγει η πλατφρόρμα ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τους    για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια  όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 30-34 ετών όπως ανακοίνωσε  νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.


Ο Υπουργός αναλυτικά ανέφερε:

Σύμφωνα με τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο, βρισκόμαστε στα 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα, υποχωρώντας σαφώς κάτω από τα 2.000 κρούσματα.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 37 έτη, ενώ συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η αύξηση των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός, κάτω από το 4%. Τα ενεργά κρούσματα σήμερα σε όλη τη χώρα είναι 16.838, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υποχωρώντας σημαντικά, καθώς την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 20.000.

Όλες οι Περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ως μείωση των κρουσμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία μας, οι νοσηλευόμενοι συμπολίτες μας με COVID-19 είναι αυτή τη στιγμή 3.047, με σημαντική μείωση, καθώς την περασμένη Τετάρτη ήταν 3.790.

Ο αριθμός των εισαγωγών δείχνει επίσης τάση υποχώρησης. Ο μέσος όρος εισαγωγών την τελευταία εβδομάδα είναι στις 244 εισαγωγές την ημέρα, υποχωρώντας για πρώτη εβδομάδα κάτω από τις 300.

Θέλω να πάω στους εμβολιασμούς. Σήμερα, όπως γνωρίζετε ήδη, άνοιξε η ηλικιακή ομάδα 35-39 και ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού, δηλαδή ήδη 51.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού.

Με βάση τον προγραμματισμό μας, το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34. Άρα, από το Σάββατο και οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή ομάδα 30-34 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια.

Μέχρι τις 16:20 σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.178.147 εμβολιασμοί. Αναμένεται σήμερα να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Και τέλος, η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», θέλω να πω ότι πηγαίνει πολύ καλά, κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data.

Και επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα με 17,62% είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά είναι ευχάριστα στοιχεία, όμως για μία ακόμη φορά θα ήθελα να ζητήσω από όλους εσάς, από όλους τους συμπολίτες μας, να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είναι εμφανές ότι αυτή η νόσος εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη. Χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Προφανώς τα εμβόλια είναι ένα τεράστιο όπλο στη φαρέτρα μας και αυτό μας δίνει περιθώρια συνεχώς να δίνουμε και άλλες ανάσες ελευθερίας και να επιτρέπουμε δραστηριότητες. Ο στόχος είναι, προφανώς, να γυρίσουμε σε μία κανονικότητα.

Όμως θα ήθελα να ζητήσω όλοι να συνεισφέρουμε και να συμβάλλουμε στο να συνεχίσει να βελτιώνεται η επιδημιολογική μας εικόνα και τα στοιχεία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην καλύτερη δυνατή τουριστική περίοδο με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και επαναλαμβάνω, να το χαρούμε όλοι μαζί.

Είναι μία εθνική προσπάθεια, είναι μια συλλογική προσπάθεια. Νομίζω ότι όλοι μας, όλοι οι υγειονομικοί, όλοι οι άνθρωποι της υγείας, όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το Πρόγραμμα Ελευθερία κάνουν το καθήκον τους και το κάνουν πολλούς μήνες τώρα, με συναίσθηση ευθύνης, με επαγγελματισμό και με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]