ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Το Σωματείο Μετάλλου Ν.Ιωαννίνων για την απεργία 3/6

 


Μαχητικός αγώνας για το χρόνο, τον πλούτο και τη ζωή που μας κλέβουν

  

Πρώτο βήμα η απεργία στις 3 Ιούνη και να ακολουθήσει απεργιακή κλιμάκωση. Όλοι στην 24ώρη απεργία και στην συγκέντρωση 10πμ στο εργατικό κέντρο 

Με 24ώρη απεργία συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση που με το νομοσχέδιο αντεργατικής σημασίας προχωράει σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα του κεφαλαίου και της ευρωπαικής ένωσης.Με αποφάσεις πολλών σωματείων, εργατικό κέντρο Ιωαννίνων, Αθηνών, Πειραιά της ΑΔΕΔΥ κλπ προχωράμε στον αγώνα που θα κρίνει την μάχη στους χώρους δουλείας και στους δρόμους και όχι στους διαδρόμους της βουλής.

 Εργαζόμενοι/ες,

Ακόμη δεν βγήκαμε από την πανδημία και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την επίθεση σε ζωτικές εργατικές καταχτήσεις αιώνων, μέσω του νομοσχέδιου-τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ για τα εργασιακά.

Η αντεργατική ατζέντα με απλά λόγια

Αντί για 6ώρο/5ήμερο το μετατρέπει σε 12ώρο ωράριο. Αυξάνονται οι υπερωρίες (απλήρωτες ή σχεδόν τζάμπα). Υποβαθμίζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όφελος των Ατομικών. Οι απολύσεις γίνονται πιο «εύκολες», ενώ διευρύνεται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία και φακελώνεται η συνδικαλιστική ένταξη. 

Κλέβουν κόπο και εισόδημα από την εργατική τάξη

Με τα μέτρα αυτά αυξάνεται η απλήρωτη εργασία, η κλοπή κόπου, πλούτου και εισοδήματος από εργαζόμενους/ες για να φουσκώσουν και άλλο οι τσέπες όσων «κατέχουν χίλιες φορές το περιττό». Όταν η επιπλέον του ωραρίου εργασία πληρώνεται ως «κανονική», αυτό τα λέει όλα.

Περισσότερος χρόνος στον εργοδοτικό ζυγό, στη μηχανή του κέρδους 

Το κρυμμένο μυστικό της καπιταλιστικής παραγωγής είναι ακριβώς εκείνο το τμήμα του παραπανίσιου χρόνου εργασίας από τον αναγκαίο χρόνο για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης. Αποτελεί το μέτρο της καπιταλιστικής ληστείας και εκμετάλλευσης. Σε μια εποχή που η παραγωγικότητα έχει πολλαπλασιαστεί, που υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλη μείωση του χρόνου εργασίας, κεφάλαιο και κυβερνήσεις, αυξάνουν το χρόνο εργασίας

Μείωση και έλεγχος από το κεφάλαιο του εξω-εργασιακού ελεύθερου χρόνου 

Με τα ωράρια-λάστιχο, την κατάργηση της διάκρισης ανάμεσα σε εργασιακό και εξω-εργασιακό χρόνο μέσω της «διευθέτησης του χρόνου εργασίας» (ω! τι ωραίες λέξεις από πρόστυχους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου!), με την περαιτέρω κατάργηση των αδειών, επιχειρούν την πλήρη υποδούλωση της εργατικής τάξης, ελέγχοντας και όποιον ελεύθερο χρόνο μας έχει απομείνει. Αντί για πραγματικά ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και συλλογικό πολιτισμό, αυτός μετατρέπεται σε αγχωτικό διάλειμμα μιας ασταμάτητης εργασιακής διαδικασίας και ανασφάλειας.

Αναμέτρηση με όρους εργατικής πολιτικής απέναντι στο Κεφάλαιο

Η επίθεση της κυβέρνησης είναι πολιτική. Αφορά την καρδιά του κοινωνικού ζητήματος της εποχής μας. Πολιτική πρέπει να είναι και η απάντηση του εργατικού κινήματος σε όλες τις εκφράσεις του. Από τα συνδικάτα και από τη μαχόμενη νεολαία ως τους ανέργους, η πάλη για να μην περάσει, να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, για την υπεράσπιση του σταθερού ωραρίου, πρέπει να συνδεθεί με το στόχο για μείωση στις 30 ώρες εργασίας τη βδομάδα, με αύξηση των αποδοχών και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, με επίδομα σε όλους τους ανέργους με ασφαλιστική κάλυψη, άμεσα μέτρα κατά των εργοδοτών που αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους . Η πολιτική απάντηση πρέπει να δοθεί με πανεργστικό μέτωπο και πρόγραμμα, με εργατικό ξεσηκωμό και κίνημα ανατροπής. Όχι με τις συνήθεις ηττοπαθείς τακτικές.

Αγώνες στα χέρια των εργαζομένων

Δεν περιμένουμε από τη ΓΣΕΕ που εδώ και χρόνια έχει παραδώσει τα όπλα και έχει γίνει ορντίναντσα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Είναι απαράδεκτη η στάση αναμονής και ο περιορισμός σε εθιμικές αντιδράσεις «την ημέρα της κατάθεσης». Δε δίνει απάντηση η κάλπικη αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που χρόνια τώρα έχει ψηφίσει και έχει εφαρμόσει όλο το αντεργατικό απάνθρωπο καθεστώς. Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και των μαχόμενων σωματείων, όχι στα παζάρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Πρώτο βήμα πρέπει να είναι η απεργία στις 3 Ιούνη και να ακολουθήσει απεργιακή κλιμάκωση.


Όλοι στην 24ώρη απεργία και στην συγκέντρωση 10πμ στο εργατικό κέντρο 


Δ.Σ. Σωματείου μετάλλου νομού Ιωαννίνων

30/05/2021Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]