ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ανοίγει την Παρασκευή 21/5 η πλατφόρμα για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών
 Την Παρασκευή   21 Μάη ανοίγει η πλατφόρμα   έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια ,όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο Μάριος Θεμιστσοκλέους.

"Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού σε αυτή την ομάδα και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ομάδων ανά πενταετία για τους  τους 35-39 και 30-34 ."σημείωσε ο κ.Θεμιστοκλέους.

"Μέχρι τέλος του Μάη υπολογίζουμε ότι θα έχουμε κάνει περισσότερους από 5 εκατομμύρια 600 χιλιάδες εμβολιασμούς και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση ποσοστό 34% και θα έχουμε ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια πολίτες πλήρως εμβολιασμένους ,ποσοστό 20%."ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους.


Αναλυτικά ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε:

"Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, έχουν πραγματοποιηθεί 4.377.000. 2.817.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 26,8% και 1.615.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15,4%.


Λειτουργούμε στην επικράτεια 1.517 εμβολιαστικά κέντρα και τις αμέσως επόμενες μέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και λόγω της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» και λόγω της προσθήκης των εμβολιαστικών κέντρων από τον ιδιωτικό τομέα.


Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η πλατφόρμα έτσι ώστε να δηλώνουν συμμετοχή οι ιδιωτικοί φορείς και μέχρι στιγμής έχουμε μια πολύ καλή συμμετοχή, σχεδόν στα 300 εμβολιαστικά κέντρα.


Κάνουμε ακόμη μια φορά κάλεσμα για να αυξηθεί αυτός ο αριθμός και τις επόμενες μέρες θα δώσουμε και περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον χρόνο έναρξης των ιδιωτικών εμβολιαστικών κέντρων.


Μέχρι τις 31 Μαΐου η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε κάνει περισσότερους από 5.600.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό 34% και θα έχουμε ξεπεράσει τα 2.000.000 πολίτες πλήρως εμβολιασμένους, ποσοστό 20%.


Τώρα, όσον αφορά τις παραδόσεις, ενημερώνω για τις επικοινωνίες που είχαμε με τις εταιρείες τις τελευταίες μέρες.


Η εταιρεία Pfizer μας επιβεβαίωσε τις παραδόσεις 1.860.000 δόσεις εμβολίων και εξτρά από αυτές, 566.000 δόσεις που κατανέμονται σε 4 παραδόσεις εντός του μήνα – θα επιβεβαιώνονται δύο εβδομάδες προ των παραδόσεων.


Η εταιρεία Moderna επιβεβαίωσε τις 308.000 δόσεις.


Η εταιρεία AstraZeneca ενημέρωσε για τις 348.000 στο τέλος του μήνα και αναμένουμε από αυτήν 450.000-500.000 το μήνα Ιούνιο.


Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000. Θα παραδώσει 152.000 εντός του Μαΐου και μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί το τέλος Μαΐου και περιμένουμε να επιβεβαιώσεις τις παραδόσεις του Ιουνίου.


Με βάση τα διαθέσιμα ραντεβού που έχουμε και τις επιβεβαιωμένες παραδόσεις, την Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια.


Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η ομάδα αυτή, το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ομάδων ανά πενταετία, δηλαδή τους 35-39 και 30-34.


Τώρα, σε σχέση με τον εμβολιασμό στα νησιά και την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία». Μέχρι το μεσημέρι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά. Εδώ αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή της νήσου Κάστος, στην οποία έχουν εμβολιαστεί το 99%, από τους 79 κατοίκους έχουν εμβολιαστεί οι 78 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.


Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και στα άλλα 29 νησιά. Προχωράμε σε καθολικό εμβολιασμό και κάνουμε ακόμα μια φορά κάλεσμα στους πολίτες, τώρα είναι η στιγμή που συγκεντρώνονται λίστες από τις δημοτικές αρχές, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να ενταχθούν στις λίστες αυτές.


Τώρα, σε σχέση με τη μεγάλη ομάδα των 19 νησιών που αφορούν τα 19 μεγαλύτερα νησιά, να πούμε εδώ ξανά ότι εξαιρείται η Κρήτη λόγω του ότι αντιμετωπίζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σαν ηπειρωτική χώρα. Να θυμίσω ότι εκεί έχουμε μία από τις πέντε κεντρικές αποθήκες εμβολίων.


Στα υπόλοιπα 19 νησιά θα ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη κατ’ αρχήν με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων από τις τοπικές μας μονάδες, με δημιουργία «ομάδων κρούσης», όπως τις έχουμε ονομάσει, από την ηπειρωτική χώρα που θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο νησί, έτσι ώστε να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς, με τη βοήθεια εθελοντών από τη «Σύμπλευση», από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από τις κινητές ομάδες της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», που αποτελούν αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Σήμερα η «Σύμπλευση», ξαναλέω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στο νησί της Κω.


Και ξεκινήσαμε εδώ και κάποιες ημέρες την πρώτη φάση του σχεδίου, ανεβάσαμε τα διαθέσιμα ραντεβού, αυξήσαμε τα διαθέσιμα ραντεβού στα 19 αυτά νησιά.


Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100%, και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στα νησιά Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Ρόδο, Μύκονο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Εκεί καλύφθηκε το 100% των διαθέσιμων ραντεβού.


Άνω του 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο.


Παραμένει όμως χαμηλή η συμμετοχή σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο.


Και θα θέλαμε να ενημερώσουμε κατ’ αρχήν ότι έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και να κάνω ακόμα μια φορά κάλεσμα στους πολίτες, στους κατοίκους και τους διαμένοντες σε αυτά τα νησιά, έτσι ώστε να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και να εμβολιαστούν.


Ο εμβολιασμός στα νησιά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Από αύριο το βράδυ όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο μονοδοσικό αυτό εμβόλιο. Και μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα στα 19 νησιά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι των νησιών αυτών.


Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εμβολιασμών στα νησιά, δημιουργούμε δύο εμβολιαστικούς σταθμούς αυξημένης δυναμικότητας. Στη Ρόδο, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου και στην Κέρκυρα, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]