Σκέρτσος:Από 14/5 τέλος τα sms ,από τις 00.30 η απαγόρευση κυκλοφορίας ,ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις




 Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία ο υφυπουργός παρά τω  πρωθυπουργώ ,Άκης Σκέρτσος τα νέα  βήματα   σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα περιλαμβάνουν :

Από την Παρασκευή  14/5 η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 00.30 αντί για τις 23.00 που ήταν μέχρι σήμερα και θα ολοκληρώνεται στις 5 το πρωί.

Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test πριν το ταξίδι

Ανοιγμα μουσείων 

Καταργούνται τα μηνύματα στο 13033 & 13032 

Οι εσωτερικές μετακινήσεις στα νησιά θα γίνονται με green pass 


"Από τις 14 Μαΐου, από αυτή την Παρασκευή, όπως έχουμε ανακοινώσει, η χώρα μας, λοιπόν, ανοίγει με ασφάλεια και τον τουρισμό της.


Για τον επόμενο ενάμιση μήνα και ως το τέλος Ιουνίου που αναμένουμε τότε ουσιαστικά να ξεκινήσουν με πιο μαζικό τρόπο οι τουριστικές ροές, έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να βελτιώνουμε κάθε εβδομάδα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει συνολικά ως κοινωνία να κερδίσουμε.


Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ανακοινώνουμε μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης των περιορισμών, έχοντας όμως πάντα κατά νου ότι περισσότερη ελευθερία και σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη για όλους μας.


Έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00:30 το βράδυ από αυτή την Παρασκευή, καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032, καταργούνται επίσης οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.


Το άνοιγμα με κανόνες συνεχίζεται με την επαναλειτουργία στις 17 Μαΐου των βρεφονηπιακών σταθμών, στις 21 Μαΐου των θερινών κινηματογράφων, στις 28 Μαΐου των ανοιχτών πολιτιστικών θεαμάτων και ακροαμάτων και κατά τον Ιούνιο, πλέον, των εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, για παράδειγμα σε γάμους και βαφτίσεις.


Αντίστοιχα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς όμως πλέον το click away και το click in shop.


Κατά τον Μάιο, ωστόσο, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης, καθώς μας αναγκάζει να φωνάζουμε περισσότερο και να εκτοξεύουμε πιθανώς μολυσματικά σταγονίδια. Είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό το μήνα.


Η Ελλάδα απέδειξε πέρυσι, σε πολύ πιο αχαρτογράφητα νερά, ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και το ίδιο θα πράξουμε και φέτος και ακόμη καλύτερα."ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.


Γιατί αίρονται οι περιορισμοί ενώ το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό


"Ακούω συχνά το ερώτημα: μα καλά, πέρυσι ανοίξαμε ότι είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο υψηλά; Διότι το 2021 δεν είναι το 2020. Έχοντας ζήσει ένα χρόνο πλέον με την πανδημία, γνωρίζουμε πολύ καλύτερα πώς να διαχειριστούμε τους κινδύνους και να προστατεύσουμε εμάς και τους αγαπημένους μας, χωρίς να λαμβάνουμε υπέρμετρα περιοριστικά μέτρα.

Πέρυσι, για παράδειγμα, δεν είχαμε εμβόλια, ενώ φέτος έχουμε.

Πέρυσι με το ζόρι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας, ενώ φέτος υπερβαίνουμε τις 80.000 καθημερινά και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self-test σε εβδομαδιαία βάση.

Πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική, ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά.

Πέρυσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί εκατοντάδες κλίνες, απλές και κλίνες ΜΕΘ.

Χάρη σε αυτούς τους παράγοντες, λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια και υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής προστασίας ξανά την οικονομία και τον τουρισμό μας."ανέφερε ο κ.Σκέρτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]