Με υποχρεωτικό self test οι εργαζόμενοι δημοσίων υπηρεσιών


 "Στο πλαίσιο της ένταξης χρήσης των αυτοδιαγνωστικών δοκιμασιών, τα self-tests, στα όπλα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, από ολοένα αυξανόμενο αριθμό χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ECDC, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε σχετική τεχνική αναφορά στις 17 Μαρτίου του 2021.



"Το πρόγραμμα διάθεσης self-tests σε ομάδες του πληθυσμού συνεχίζεται από τη Δευτέρα 26 Απριλίου σε επόμενες κατηγορίες. Από τη Δευτέρα, λοιπόν, 26 Απριλίου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.


Από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων που θα εργάζεται με τηλεργασία.


Οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.


Διατηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του κορονοϊού και εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων των ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τους 7.


Συστήνεται επίσης να γίνεται χρήση της τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου και, τέλος, το κοινό εξακολουθεί να εξυπηρετείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.


Εξαιρούνται του μέτρου αυτού σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και εν γένει των ενστόλων.


Στην κατηγορία που ξεκινά η διάθεση των self-tests την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό που ασχολείται στους τόπους λατρείας όλων των θρησκειών.


Ειδικά για την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου, θα διατεθούν στις κατηγορίες που αναφέρονται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δυο τεστ που θα καλύψουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα της Διακαινησίμου.


Στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων η διάθεση των self-tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.


Σημειώνεται επίσης ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι τις 2 Μαΐου 2021"ανέφερε ο κ.Κοντοζαμάνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]