Βουλευτής Πρασίνων στο OPEN: «Όχι» στην επιθετική πολιτική Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα




Για την αλλαγή πολιτικής έναντι της Τουρκίας που θα φέρουν οι Γερμανοί Πράσινοι αν έρθουν στην εξουσία τον Σεπτέμβριο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η βουλευτής του κόμματος Φραντζίσκα Μπράντνερ. Η ίδια τοποθετήθηκε για το εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα, αλλά και την ανάγκη σκληρότερης στάσης του Βερολίνου έναντι του καθεστώτος Ερντογάν.


«Απαιτήσαμε να σταματήσει η εξαγωγή όπλων προς την Τουρκία  και παραμένει ένα από τα κύρια αιτήματα μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία που υποφέρει στην Τουρκία. Δεν θέλουμε να κόψουμε τις επαφές μας, αλλά να γίνουμε πολύ πιο σκληροί με την τουρκική κυβέρνηση και να κάνουμε ξεκάθαρη τη θέση μας ως Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία. Εξαρτάται από το πόσο ισχυροί θα είμαστε και από το πόσο η άλλη πλευρά θα θέλει να συμφωνήσει σε ένα εμπάργκο όπλων», δήλωσε.


Η βουλευτής των Πρασίνων άσκησε δριμεία κριτική στον Ερντογάν για την απόσυρση της Τουρκίας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μία σύμβαση που το λέει και το ίδιο της το όνομα ότι είναι για την Κωνσταντινούπολη, δημιουργήθηκε εκεί. Ήταν πολύ οδυνηρό να βλέπεις ότι η Τουρκία αποσύρεται από αυτή, ότι “αποσύρει”  τα δικαιώματα των γυναικών της Τουρκίας».


Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, η Φραντζίσκα Μπράντνερ, επιβεβαίωσε την επικριτική πολιτική των Πρασίνων στην επιθετική πολιτική του Ερντογάν, τονίζοντας ότι η όποια λύση πρέπει να βρεθεί στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Και οι δύο πλευρές έχουν βάσιμα αιτήματα, αλλά δεν θα έπρεπε να υπηρετούνται με τον επιθετικό και στρατιωτικό τρόπο που προσπάθησε να ακολουθήσει ο  Ερντογάν και όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να λυθούν με διεθνή υποστήριξη και σύμφωνα με τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Δεν είμαι σίγουρη αν (η Άνγκελα Μέρκελ) υποστηρίζει τον Ερντογάν, αλλά εμείς θα είμαστε σίγουρα πιο επικριτικοί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]