ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Οι συμβασιούχοι των δύο νοσοκομείων στην πρώτη γραμμή



Η διακριτή παρουσία των συμβασιούχων εργαζομένων και από τα δυο νοσοκομεία της πόλης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στα Γιάννενα. Νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό συμμετείχαν στην συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα τέθηκαν επικεφαλής της διαδήλωσης που ακολούθησε στην κεντρική πλατεία  αναδεικνύοντας με συνθήματα και πανό  το καθολικό αίτημα των 800 συμβασιούχων από τα δυο νοσοκομεία για μετατροπή εδώ και τώρα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.   

Η κοινή παρουσία και δράση των συμβασιούχων και από τα δυο νοσοκομεία της πόλης, οι επαφές και συζητήσεις με συναδέλφους  για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης, το κάλεσμα του συντονισμού  σε συναδέλφους άλλων δομών υγείας είναι σημαντικά για τη συνέχιση του μακρόχρονου αγώνα. Το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου  τώρα  ακούγεται περισσότερο.   Έχει πάρει διαστάσεις, συζητιέται περισσότερο στα τμήματα και στις κλινικές των δυο νοσοκομείων το αίτημα να μην φύγει κανένας συμβασιούχος.  

Στην σημερινή κινητοποίηση είναι επίσης ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο ότι το αίτημα μας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, βγήκε από τις πύλες των νοσοκομείων. Το αίτημα μας για σταθερή δουλειά στα νοσοκομεία και συνολικά στην υγεία διαδόθηκε προς τα έξω στην κοινωνία της πόλης. Είχε απήχηση και στήριξη από τον απλό κόσμο που αναγνωρίζει την σκληρή καθημερινή μάχη που δίνουμε παρά την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε συνθήκες διαφορετικές και πρωτόγνωρες όπως αυτή της πανδημίας.   

Στο πλευρό μας βρέθηκε επίσης  το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών, φοιτητές της Ιατρικής άλλα σωματεία και φορείς. Οι πρωτοβουλίες και δράσεις για την σταθερή δουλειά, για την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα εν όψει και της απεργιακής συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη και ώρα 10:00 στην κεντρική πλατεία. 



   

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]