Τουριστικό (;) Ζαγόρι;

 


Μπορεί η φύση να χάρισε απλόχερα στην περιοχή του Βίκου μια άγρια ομορφιά, οι άνθρωποι ωστόσο δεν δείχνουν να την εκτιμούν και πολύ. Αρκεί να δει κανείς τα παγκάκια λίγο πριν το Μ. Πάπιγκο για  να καταλάβει. Κάτι παλιά θρανία -ποιος ξέρει από πού- χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα για να απολαύσουν τη θέα οι επισκέπτες. Πιο πέρα, ένα ακόμα παγκάκι με μια σανίδα μεγαλύτερη και μία μικρότερη παλαντζάρει επικίνδυνα.


 




Μπαίνοντας στο χωριό ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό που έχει σκουριάσει παραμένει εκεί ποιος ξέρει πόσο καιρό για να  υποδέχεται τους τουρίστες, ενώ λίγο πιο πέρα ένα ακόμη σαράβαλο δείχνει το ενδιαφέρον των εντόπιων για το τουριστικό προϊόν τους.


Στην είσοδο, μια αυτοσχέδια περίφραξη εξηγεί γιατί το χωριό ανήκει στους... διατηρητέους οικισμούς της χώρας. Αλλά και λίγο πιο κάτω, στην Κλειδωνιά, εικόνες από εγκατάλειψη. Μια κουφάλα δέντρου παίζει τον ρόλο  κάδου σκουπιδιών, ενημερωτικοί πίνακες διαλυμένοι. Ας ελπίσουμε ότι η εποχή που αλλάζει θα κάνει τους αρμόδιους να δουν αλλιώς το πράγμα και να κάνουν τα δέοντα......







Σκεπτόμενοι πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]