ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Απόφαση Πρωτοβουλίας Φοιτητών/τριών Νοσηλευτικής Ιωαννίνων


 Ως αυριανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, παρακολουθούμε με αγανάκτηση τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας. Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία, η οποία επέφερε πολλά δυσβάσταχτα προβλήματα στην κοινωνία, με ένα δημόσιο σύστημα υγείας υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις και συνεχή υποχρηματοδότησης.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές Επιστημών Υγείας βλέπουμε τις σπουδές μας να χάνονται. Βιώνουμε μια πρωτοφανή υποβάθμιση των σπουδών μας. Δεν έχουμε στοιχειώδη κλινική εμπειρία και στο άμεσο μέλλον η πιο απλή ιατρονοσηλευτική πράξη θα φαντάζει βουνό, με ολέθριες συνέπειες για την υγεία των μελλοντικών ασθενών. 

Με την πολιτική της κυβέρνησης να κρατά κλειστά τα ΑΕΙ για τους φοιτητές, λόγω μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για αίθουσες με υγειονομικό υλικό, και μάλιστα την ώρα που το κράτος βρίσκει 30 εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, βλέπουμε να χάνεται τεράστιο κομμάτι γνώσης από τις σπουδές μας.

Και όχι μόνο! Όλο αυτό το διάστημα με ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία να έχει παγώσει, ένα ολόκληρο έτος φοιτητών βρίσκεται σε αναμονή για να κάνει την πρακτική του. Σε αυτή τη μερίδα φοιτητών έρχονται τώρα να προστεθούν και οι φοιτητές που υποτίθεται θα ξεκινούσαν την πρακτική τους άσκηση τον Απρίλιο και το μόνο που έχει προχωρήσει είναι η αίτησή τους! Συνέχεια, λοιπόν, σε όλη αυτή την υποβάθμιση έρχεται να δώσει η απόρριψη ενός σημαντικού μέρους των αιτούμενων φοιτητών νοσηλευτικής Ιωαννίνων για πρακτική στα νοσοκομεία της πόλης, με αιτιολογία πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες θέσεις λόγω της υποχρηματοδότησης για να απορροφηθούν όλοι οι φοιτητές. Ουσιαστικά καθυστερούν κι άλλο οι σπουδές μας και η ζωή μας, την ίδια στιγμή που απαιτείται να μην έχουμε ξεπεράσει το 12ο εξάμηνο σπουδών, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αίτηση για τη λήψη πτυχίου Π.Ε. Από την αρχή της πανδημίας, πολλοί φοιτητές του τμήματός μας, ερχόμενοι από διαφορετικές πόλεις από όλη τη χώρα, αναγκάστηκαν ΄΄να κρατήσουν’’ τα σπίτια τους στην πόλη των Ιωαννίνων με σκοπό την ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων και στην συνέχεια την πρακτική τους άσκηση στα Νοσοκομεία της πόλης, καθώς και για τη λήψη πτυχίου Π.Ε. Με αποτέλεσμα να ζημιωθούν οικονομικά σε μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που δεν γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία της πόλης.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!! Εδώ και τώρα να υπάρξει άμεση κρατική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του συστήματος υγείας, ώστε να γίνει πρόσληψη όλων των φοιτητών που αιτούνται να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων!

Απαιτούμε:

Να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα ώστε να είναι σε θέση να δεχτούν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων όλες τις αιτήσεις των φοιτητών που επιθυμούν να κάνουν εκεί την πρακτική τους! 

Να ξεκινήσουν άμεσα, με ασφάλεια και με διδάσκοντες, καθηγητές και εργαζόμενους οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές μας!

Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των φοιτητών Επιστημών Υγείας.

Πρόσληψη προσωπικού, αξιοποίηση υποδομών, μέτρα προστασίας και σχέδιο, ώστε να μην υποβαθμιστούν άλλο οι σπουδές μας.

Πρωτοβουλία Φοιτητών/τριών Νοσηλευτικής Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]