Ιωάννινα:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. στο στρατόπεδο Περάματος


 Το διήμερο 14 με 18 Απρίλη, οι Οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε., διοργανώνουν συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα σε όλη την χώρα. 


Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/04, στις 14:00, έξω από το στρατόπεδο του Περάματος. 

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες.

Οι στρατεύσιμοι και τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρα, χρειάζονται τώρα στήριξη και ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Βλέπουν  με τα ίδια τους τα μάτια, πως μέσα στις μονάδες η πρόληψη και προστασία της υγείας μετριέται ως κόστος, γι' αυτό τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης και διασποράς. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικράτησε στις τελευταίες ΕΣΣΟ στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών  με δεκάδες κρούσματα και ελλιπή μέτρα. Αντίστοιχα παραδείγματα είχαμε δυστυχώς και στην πόλη μας, με τα δεκάδες κρούσματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στο στρατόπεδο του Περάματος.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση αυξάνει την θητεία στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, επικαλούμενη ελλείψεις στη φύλαξη της παραμεθορίου. Αναρωτιόμαστε, αφού υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις, γιατί στέλνουν προσωπικό και εξοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός χώρας σε δεκάδες ΝΑΤΟικές αποστολές?  Έτσι, βουλιάζουν το λαό της χώρας μας  ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που μυρίζουν μπαρούτι στην περιοχή, για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ξέρουν ότι τα προβλήματα που συσσωρεύονται, οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την πανδημία και η ισοπέδωση των δικαιωμάτων του λαού θα γεννήσουν μεγαλύτερη αγανάκτηση, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Γι’αυτό και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ έτσι και στη χώρα μας, η αστική τάξη και η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της θωρακίζεται και επιχειρεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει το λαό. Για αυτό χτυπούν τις δίκαιες διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, βάζουν αστυνομία στα πανεπιστήμια που έχουν έναν χρόνο κλειστά, διώκουν και απολύουν αγωνιστές γιατρούς που δίνουν μάχη για όλους μας, τρομοκρατούν και χτυπούν κόσμο σε πάρκα και πλατείες, όπως στη Νέα Σμύρνη και αλλού.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας  το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναβαθμίζοντας  τους μηχανισμούς καταστολής και φακελώματος τους χρησιμοποιεί τώρα ενάντια στο λαό.

Η κυβέρνηση  υλοποιεί το αστυνομικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες “αύρες” βγάζουν στους δρόμους, με τα ίδια χημικά ψεκάζουν διαδηλωτές, τα σπασμένα πλευρά από τα γκλομπς των δυνάμεων καταστολής πονούν το ίδιο με όλες τις κυβερνήσεις. Δεν ξεχνάμε πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα φόρεσε το προοδευτικό του προσωπείο, αυτός που ενίσχυσε το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης ενάντια στο λαϊκό κίνημα σαν κυβέρνηση, που έστρωσε ακόμα καλύτερα το έδαφος για να γίνει η Ελλάδα μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. 

     Καλούμε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, που με τις πλάτες του υπουργείου ξερνάνε μίσος στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας, κυνηγημένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Πατριώτες δεν είναι οι φασίστες, τα σκυλιά των αφεντικών, αλλά αυτοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού. 

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις και τα μονοπώλια σε κάθε χώρα που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανασφάλεια, τους πολέμους.

Απαιτούμε:

Να ακυρωθεί η  αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες.

Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία.

Να απεμπλακεί η χώρα μας, από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. 

Να σταματήσει η καταστολή του λαϊκού κινήματος. Καμία εμπλοκή του στρατού, σε ρόλο κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους. 

                                                                                                                   Γιάννενα 12/4/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]