ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρέβεζα:Άλλαξε όψη ... το ιστορικό Κάστρο της Ρινιάσας!

 


Κάστρο Ρινιάσας

Η ισχύς εν τη ενώσει.      

Συνεργασία - συνέργεια 

Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας - Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Δασαρχείο Πρέβεζας - Τοπική Κοινότητα Ριζών.

Εφαρμόζοντας πάντα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είναι υπερηφάνεια και Ιερό πράγμα να σέβεσαι, να εκτιμάς, να περιποιείσαι , να φροντίζεις, να βελτιώνεις. να αναδεικνύεις και να προβάλεις την κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοι μας όπως αρχαιολογικά, ιστορικά και οτιδήποτε άλλο μνημεία του Νομού .

Είναι μνημεία που ανήκουν στο Ε9 του Νομού .

Σήμερα θα επικεντρωθούμε και θα αναφερθούμε στο ιστορικό κάστρο της Ρινιάσας που βρίσκεται στο υπέροχο τουριστικό χωριό Ριζά του Νομού της Πρέβεζας.

Ένα κάστρο όπου μέχρι το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, βρισκόταν εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλές δεκαετίες στην τύχη του και στο πέρασμα του χρόνου χωρίς καμία φροντίδα.

Πιστεύουμε, πως αυτά τα μνημεία πρέπει να κοσμούν την περιοχή μας, να προβάλλονται, ώστε να γίνονται  πόλος έλξης, αλλά να είναι προσβάσιμα και επισκέψιμα με ασφάλεια για τον επισκέπτη, τον τουρίστα, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εάν πραγματικά θέλουμε να μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και για μορφές εναλλακτικού τουρισμού.


Αφού ζητήσαμε της αδειοδοτήσεις από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα. Ανθή Αγγέλη, και από το Δασαρχείο Πρέβεζας τον κ. Γιώργο Μπαλάφα όπου και τους ευχαριστούμε, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ριζών κ. Γεράσιμο Κωνσταντινίδη και με την ΛΕΚ για τον καθαρισμό του κάστρου.

Άμεσος ήταν ο εθελοντισμός και από μία παρέα νεαρών του χωριού που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά μπράβο.

Επίσης στον καθαρισμό παρευρέθηκαν, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Λούτσας κ. Δημήτρης Κώστας, Βράχου κ. Θωμάς Κασκάνης, Καμαρίνας κ. Θωδωρής Δράκος, ο προιστάμενος Κτηματικής υπηρεσίας κ. Παντελής Κύρλας, ο επιχειρηματίας εργολάβος κ. Απoστόλης Τάσσης με το συνεργείο του κ.α.

Η ομάδα κρούσης πλέον ήταν συμπαγής.

Ο καθαρισμός διήρκησε Σάββατο και Κυριακή 27 - 28 Μαρτίου εσωτερικά του κάστρου.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και εξωτερικός καθαρισμός του κάστρου με την βοήθεια της ΛΕΚ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ορατότητας από τον Εθνικό δρόμο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια θα πρέπει από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας, να φροντίσουν να φωταγωγηθεί το κάστρο, όπως επίσης και να μπουν προστατευτικά κάγκελα για την ασφάλεια των επισκεπτών, για αυτούς που θα ανέβουν στο κάστρο.

Αξίζει όλοι μας να ανέβουμε και να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα από ψηλά, που είναι μοναδική.

Έχουμε φροντίσει, ως Νέα Ένωση, για την προβολή του κάστρου πανελλήνια μέσω τηλεοπτικού δικτύου για να γίνει ακόμα πιο γνωστό.

Οι παρέες γράφουν ιστορία όπως λέει και το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

ΥΓ. Ο επόμενος στόχος της Ένωσης είναι ο καθαρισμός του κάστρου του Παντοκράτορα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]