ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Κινητοποιήσεις συμβασιούχων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

 


Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του ΠΓΝΙ συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου, με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. Στη βάση του ψηφίσματος της  πρόσφατης γενικής συνέλευσης των συμβασιούχων,  ζητήσαμε: 

1) να ληφθούν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις, που θα διευκολύνουν και θα  συμβάλλουν στην συμμετοχή των συμβασιούχων σε μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Ο χρόνος πιέζει καθώς οι περισσότερες συμβάσεις  σε λίγους μήνες  λήγουν.

2) να ληφθούν άμεσα  πρωτοβουλίες για  συντονισμό με τους συμβασιούχους άλλων υγειονομικών δομών και υπηρεσιών στο δημόσιο. Να επιτευχθεί στήριξη  από άλλους φορείς, συλλόγους και σωματεία, διότι το ζήτημα της δημόσιας και δωρεάν υγείας  και κατ΄ επέκταση οι εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εργασίας των  εργαζομένων που δουλεύουν στις διάφορες υγειονομικές δομές όπως είναι το ΠΓΝΙ,  αφορά τις  παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που τελικά απολαμβάνει ο λαός σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο όπως αυτή της πανδημίας. 

3) ανάδειξη προς τα έξω στην κοινωνία,  του δίκαιου, καθολικού αιτήματος των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το αίτημά μας για μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου,  να αποκτήσει ευρύτερες διαστάσεις και δημοσιότητα ,  ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση για την λήψη σχετικής πολιτικής απόφασης.

4) στήριξη και βοήθεια της νομικής αγωγής των εργαζομένων.    

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ                           ΚΑΙ ΩΡΑ 12.30 π.μ. ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ  ΠΟΕΔΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ,  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συμπεριλαμβάνεται και το Σαββακύριακο )

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού (αποστάσεις και μάσκες ).  

Οι παραπάνω αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται είναι αποτέλεσμα του δίκαιου και καθολικού αιτήματος μας:  οι συνάδελφοι συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων και όλων των μορφών συμβάσεων  να έχουμε μόνιμη δουλειά.  

Κανείς μόνος του. Όλοι μαζί οι συμβασιούχοι στον αγώνα που ξεκινάμε. Να μην λείψει κανείς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]