Ο Χάρης Πεχλιβανίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

 


Επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή


Με την χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή. 

Η επιλογή πραγματοποιήθηκε με σχετική απόφαση των μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης και κατόπιν ψηφοφορίας επιλέχθηκε ο κ. Χάρης Πεχλιβανίδης για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με 8 ψήφους υπέρ αυτού, έναντι μιας ψήφου υπέρ άλλου υποψηφίου. Η πρόσληψη θα γίνει μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού και τα όσα περιγράφονται για το θέμα αυτό στην ισχύουσα προγραμματική σύμβαση.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Χάρης Πεχλιβανίδης (σκηνοθέτης, ηθοποιός)

Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχοντας λάβει υποτροφία από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυµα Κρατικών Υποτροφιών) ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές µε τίτλο “MA in Theatre: Devised Theatre” στο Dartington College of Arts (UK). Έχει βραβευτεί απο την ακαδημαϊκή κοινότητα του Α.Π.Θ. µε το “Βραβείο Αριστείας - Διεθνείς Διακρίσεις Αποφοίτων”. Το 2021 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Τμήμα Θεάτρου με θέμα Όψεις του πολιτικού στο θέατρο ντοκουμέντο. Αναζητώντας τη «φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» στη σύγχρονη δραματουργία. Διδάσκει το μάθηµα της κινησιολογίας/χορού σε ανώτερες δραµατικές σχολές επί σειρά ετών. Από το 2007 έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και χορευτής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το 2012 συνδηµιούργησε την καλλιτεχνική κολλεκτίβα influx η όποια είναι η µοναδική παγκοσμίως θεατρική οµάδα που έχει βραβευτεί δύο φορές µε τη Διεθνή Υποτροφία Ίψεν του Ιδρύµατος Ίψεν της Νορβηγίας (Υπουργείο Πολιτισµού Νορβηγίας). Θεατρικές δουλειές της οµάδας έχουν παρουσιαστεί στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών 2018, στο Διεθνές Φεστιβαλ Δηµητρίων, στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο (Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν), στο Θέατρο Volksbühne του Βερολίνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ίψεν (στο Σκίεν της Νορβηγίας) και στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαντ (Ουάσιγκτον, Η.Π.Α.). Επίσης έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης µε το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά,        το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Αυτή την περίοδο εισηγείται διαδικτυακό σεμινάριο διάρκεια τριών μηνών με τίτλο “Σεμινάριο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Η Σκηνοθεσία του Πραγματικού”. Επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας με ακόμα πέντε χώρες στο διακρατικό πρότζεκτ “The ways of the heroes”, το οποίο χρηματοδοτείται από τον οργανισμό Creative Europe. Τέλος, έχει σκηνοθετήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση “Γυναικές της Πέτρας” (συνεργασία του μουσικού σχήματος “Encardia” καθώς και του πολυφωνικού σχήματος Πλειάδες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]