Ανοίγουν τη Δευτέρα τα μεγάλα πολυκατάστηματα, αλλά όχι τα εμπορικά κέντρα

 




Μετά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, που ανεβάζουν ρολά από σήμερα με τις μεθόδους click away και click in shop, από Δευτέρα θα ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, όχι όμως τα εμπορικά κέντρα. 


«Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα» είπε μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Τόνισε ότι αυτό είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα, τότε οι εδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ό,τι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά.


Όσον αφορά στο όριο των ατόμων που επιτρέπονται στα καταστήματα η αναλογία έχει ως εξής:


Νέα μέτρα: Τέλος το όριο των 20 ατόμων στα καταστήματα


Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά.

Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Πάντως, το άνοιγμα των καταστημάτων βρίσκεται στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων και όπως διεμήνυσε ο κ. Σταμπουλίδης, στο τέλος της εβδομάδας θα επανεξεταστεί αν θα συνεχιστεί η λειτουργία τους, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. 


«Καμπανάκι» για μέτρα: Αν δεν τηρηθούν, ίσως κλείσουν πάλι τα καταστήματα



Όπως είπε, η λειτουργία των καταστημάτων της συμπρωτεύουσας με click away, δηλαδή με παράδοση εκτός καταστήματος, βοηθά ώστε «να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».


Όσον αφορά στα καταστήματα της Αχαΐας, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως μπαίνει στο status της Αττικής, με τους πολίτες να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με ραντεβού και παράδοση εκτός καταστήματος, η για αγορές εντός του καταστήματος. 


SMS 13032: To μήνυμα που στέλνει ο καταναλωτής και η απάντηση που λαμβάνει


«Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση», σημείωσε.


Ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη κι Αχαΐα

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση σηκώνουν ρολά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα. Οι δύο αυτές περιοχές την περασμένη εβδομάδα που άνοιξε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν αρκετά επιβαρυμένα. Η ίδια απόφαση είχε παρθεί και για την Κοζάνη, όπου θα καταστήματα παραμένουν κλειστά. 


Στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα ανοίξουν με τη μέθοδο του click away και στην Αχαΐα με click away και click in shop, όπως συμβαίνει στην Αττική. 


Καταστήματα: Ανοιχτά σε Αχαΐα, click away σε Θεσσαλονίκη, κλειστά σε Κοζάνη


Ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Από σήμερα ανοίγουν επίσης και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ Play και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/κερματοδέκτη που θα παραμείνουν κλειστά. 

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]