Εμβόλιο AstraZeneca:Εν αναμονή στοιχείων για τις εγκυμονούσες (βίντεο)


 Η ομότιμη καθηγήτρια  Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ,Μαρία Θεοδωρίδου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπ.Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων με εμβόλια ιικού φορέα.

Οπως είπε ,τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ασφάλεια του εμβολιασμού των εγκύων έχουν προέλθει από τις ΗΠΑ και είναι από εμβολιασμούς με εμβόλια MRNA τα οποία είναι εκείνα που έδειξαν ότι δεν υπάρχει σήμα ανησυχίας.

Κατά 99,9% και τα  εμβόλια ιικού φορέα είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της κύησης και το "μόνο στο οποίο μειονεκτούν είναι ότι ακόμη δεν υπάρχουν δεδομένα όπως για τα τεχνολογίας MRNA για ασφαλή χορήγηση".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ.Θεοδωρίδου ανέφερε:

"Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές χρειαζόμαστε όμως τεκμηριωμένα στοιχεία ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος ,η παραμικρή αμφιβολία.

Είναι πράγματα που θα προκύψουν πάρα πολύ γρήγορα ,επομένως  θα ήταν νομίζω αρνητικό να μην αναφέρουμε ότι θα ήταν προτιμότερο μία γυναίκα που εγκυμονεί τώρα ,μεχρι να προκύψουν αυτά τα στοιχεία ,να εμβολιαστεί καλύτερα με ένα εμβόλιο MRNA που έχουμε τη μεγάλη σειρά τις κυήσεις στην Αμερική με δεδομένη την ασφάλεια 100%."

Ακόμα  όμως και αν γίνει εμβολιασμός με AstraZeneca σε μία γυναίκα που δεν ξέρει πως είναι έγκυος δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ,ούτε διακοπή κύησης ,ούτε ιδιαίτερος προβληματισμός ,τόνισε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]