ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Από τις 7 Απρίλη στα φαρμακεία τα self tests


 Από τις 7 Απρίλη θα αρχίσουν να προμηθεύονται τα φαρμακεία τα self tests, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Όπως είπε, «ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς», μετά οι πολίτες από 18 έως 67 ετών και τέλος οι άνω των 67 ετών.  


Είπε ακόμα ότι όσοι είναι θετικοί θα το δηλώνουν στην ειδική πλατφόρμα και θα επανεξετάζονται από δημόσιες Υπηρεσίες ή και ιδιωτικές. Ειδικά για τους μαθητές, οι γονείς θα εκτυπώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα που θα το δηλώνουν στο σύστημα και αφού το υπογράψουν θα το επιδεικνύει στο σχολείο πριν την έναρξη του μαθήματος. Χωρίς την επίδειξή του, οι μαθητές δε θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Παράλληλα είπε ότι καλό θα ήταν να γίνεται 24 με 48 ώρες πριν το μάθημα. 


Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 27.000, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική και πως στην επικράτεια νοσηλεύονται 5.200 ασθενείς με κορονοϊό. Είπε ακόμα ότι παρατηρείται σταθεροποίηση σε Αττική και Ηράκλειο αλλά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε νησιά (όπως τη Ρόδο και τις Σποράδες) αλλά και στη βόρεια Ελλάδα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να κάνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους κυρίως της Κοζάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Αχαΐας να τηρούν τα μέτρα καθώς έχουν εντοπιστεί 1.458 ενεργά κρούσματα στην πρώτη, 6.971 μολύνσεις και εν δυνάμει φορείς στη δεύτερη και 1.889 στην τρίτη περιοχή. Ο Ν. Χαρδαλιάς είπε επίσης πως είναι οριακή η κατάσταση στις ΜΕΘ της Κοζάνης αλλά και ότι η πληρότητα των Μονάδων της Θεσσαλονίκης είναι στο 90%. 

Επιπλέον ανακοίνωσε αυστηρότερο lockdown και κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Τοπική Κοινότητα Διστράτου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά Περάματος στα Ιωάννινα και η Δημοπτική Κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.


Τέλος, στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, οι δήμοι Σερρών, Κόνιτσας, Σκύρου, Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης ενώ «μπαίνουν» μετά τα ειδικά περιοριστικά μέτρα η Λέρος και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Σε αυτή την κατηγορία παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας,  Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας,  Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου και Μυκόνου όπως επίσης οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων,  Ιωαννιτών, Κατερίνης, Αμφίπολης Σερρών, Βέροιας, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]