Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Απεργιακός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη


 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !

Σε μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις μετατράπηκε η ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ομόφωνα αποφάσισε τον απεργιακό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη και η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κ. Πλατεία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κινητοποίησης είναι η απόλυση επικουρικής γιατρού στο ΓΝ «Χατζηκώστα» που διεκδίκησε τα δικαιώματά της και την ίδια ώρα «η εργοδοσία της ΑΠΣΙ "ΠΙΝΔΟΣ" προσβάλλει με ασφαλιστικά μέτρα την απόφαση επαναπρόσληψης του συναδέλφου που απέλυσε γιατί απέργησε διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας του και των συναδέλφων του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο. Οι απολυμένοι παρευρέθηκαν στο ανοιχτό ΔΣ, ενώ παίρνοντας το λόγο κάλεσαν να δυναμώσει ο αγώνας των εργατών για δουλειά με δικαιώματα.

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Έξαρχος τόνισε ότι αποτελούν αιτία πολέμου για την εργατική τάξη το σχέδιο της κυβέρνησης για 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία, με το ταυτόχρονο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Θέλουν «άλογα κούρσας» τους εργάτες

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς εκτός λίστας για τους οποίους διενεργείται προκαταρκτική έρευνα και στους οποίους φέρεται να εμπλέκεται η ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» δήλωσε: «Δεν έχουν τσίπα. Την ώρα που οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Την ώρα που θυσιάζονται ζωές στους ανταγωνισμούς των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, η "ΠΙΝΔΟΣ" προσπάθησε να επιβάλει από το παράθυρο τον εμβολιασμό των εργατών της. Θέλει "άλογα κούρσας" τους εργάτες, για να είναι ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό της με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να παίζει με τις ζωές και την υγεία των εργατών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]