ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συνεδρίασε το Συντονιστικό για την πρόληψη των πυρκαγιών -Απ.Βασδέκης:Πέρσι οι πυρκαγιές μειώθηκαν κατά 40%


 Οι κύριες προτεραιότητες για την πρόληψη των πυρκαγιών συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Οι  κύριες προτεραιότητες για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο τέθηκαν στη σημερινή  σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. 

Κατά τη διάρκειά της έγινε  συνοπτική  παρουσίαση των αποτελεσμάτων της περυσινής αντιπυρικής περιόδου, ενημέρωση για τις προετοιμασίες που γίνονται από Δήμους και υπηρεσίες και  αναφέρθηκαν προβλήματα που υπάρχουν σε προσωπικό, μηχανήματα κ.α. Κοινή συνισταμένη  όσων  τοποθετήθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης ήταν η αναφορά στην  πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και συναρμόδιων φορέων όλα τα προηγούμενα χρόνια,  χάρη στην οποία ελαχιστοποιήθηκαν τα όποια προβλήματα προέκυψαν. Σύμφωνα με τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Απ. Βασδέκη το 2020, οι πυρκαγιές μειώθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2019 και οι εκτάσεις που κάηκαν κατά 25%, 

 Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στην «παράδοση» που έχει δημιουργηθεί για άμεσες επεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, στις αλλαγές που απαιτούνται κεντρικά για τη βελτίωση των δασικών/ αγροτικών δρόμων και ζήτησε να υπάρχει συντονισμός και αλληλοενημέρωση. «Με την εμπειρία που έχουμε μπορούμε να βοηθήσουμε τις αρχές και υπηρεσίες που είναι αρμόδιες», υπογράμμισε. 

 Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος στην καταληκτική του τοποθέτηση και ανακεφαλαιώνοντας τα όσα συζητήθηκαν αναφέρθηκε επιγραμματικά σε  τρεις  παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη και για τις οποίες πρέπει άμεσα να γίνουν σχετικές ενέργειες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους καθαρισμούς των εκτάσεων κοντά στις κολώνες ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ, στον καθαρισμό των οικοπέδων εντός οικισμών  και στην αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν «εισερχόμενες» από την Αλβανία πυρκαγιές.  «Εκείνο που προέχει είναι η πρόληψη. Όπως κάθε χρόνο θα συνεχίσουμε και φέτος την άριστη συνεργασία που έχουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους εθελοντές κ.λπ τους οποίους και ευχαριστώ» κατέληξε ο κ. Δ. Μαυρογιώργος. 

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο Επιχειρησιακός Συντονιστής του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδος Υποστράτηγος Δημ. Κοντογιάννης, οι Αντιπεριφειάρχες Π.Ε. Ιωαννίνων Κ. Σιαράβας, Άρτας Β. Ψαθάς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Κ. Ντακαλέτσης, οι Δήμαρχοι Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Ζαγορίου Γ. Σουκοβέλος, Μετσόβου Κ. Τζαφέας, Κόνιτσας Ν. Εξάρχου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σϋμβουλος Ζίτσας Αλκ. Βότσικας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ηπείρου Γ. Λυκοτραφίτης εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ ο Γ. Λιόλιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Φ. Ντίνης, ο Υποδιοικητής της 8ης Ταξιαρχίας, κ.α. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]