ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εμβολιασμοί: Αύριο Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30άρηδες – Ακολουθούν οι 40άρηδες

 


Αύριο, Μεγάλη Τρίτη,

 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 με 39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί κι επίσημα πότε ακριβώς θα ανοίξει και για τους 40άρηδες.


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το σαββατοκύριακο, άφησε να εννοηθεί ότι η πλατφόρμα για τους 40άρηδες θα ανοίξει την επόμενη ημέρα, τη Μεγάλη Τετάρτη.


Περίπου 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30 – 49 ετών, θα αποκτήσουν έτσι πρόσβαση στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της λοίμωξης covid-19, φέρνοντας μας πιο κοντά στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας και απομακρύνοντας ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της επιδημίας.


Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.758.780 εμβολιασμοί, με 1.964.640 άτομα να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις.


Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών άνοιξε το περασμένο Σάββατο.


Για τους πολίτες 30-39 χρόνων ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει άμεσα, ήδη από τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ θα γίνεται μόνο με εμβόλια της AstraZeneca, ενώ οι άλλες δύο ομάδες πολιτών θα έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, δηλαδή στα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.


Με στόχο τους 2,5 εκατ. εμβολιασμούς τον Μάιο και τους 4 εκατ. τον Ιούνιο, επιστήμονες και κυβέρνηση απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχήςστην εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία».

Προς την κατεύθυνση αυτή διευρύνεται τόσο το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων όσο και ο αριθμός αυτών με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα κα).


Κανονικά οι εμβολιασμοί Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα


Μάλιστα, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Η μοναδική ημέρα που δεν θα γίνουν εμβολιασμοί θα είναι η Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021.

πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]