Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ο Ελ Αραμπί τον έστειλε στον τελικό

 


Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Θέση στον τελικό έκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους 3-1 επί των Ηπειρωτών. Οι Πειραιώτες κυνηγούν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και μοίρασε μία ασίστ, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι μία… ανάσα και από τον δεύτερο και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο, ο οποίος θα προκύψει από τον επαναληπτικό της Μεγάλης Πέμπτης (29/04) μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην Τούμπα.


Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Αργύρη Γιαννίκη προκάλεσε, για μία ακόμα φορά, αρκετά προβλήματα στους Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το… θαύμα και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου και να διεκδικήσει το τρόπαιο, που θα έδινε και την έξοδο στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.


Η εξέλιξη του αγώνα

Ανοικτός ήταν ο επαναληπτικός στο «Γ. Καραϊσκάκης» στα πρώτα λεπτά, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρέθηκε με αξιώσεις στην επίθεση, έπειτα από την συνεργασία των Ανδρούτσου και Μπρούμα, αλλά ο πρώτος έχασε την ισορροπία του μόλις μπήκε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει και την ευκαιρία να απειλήσει τον Γιούρι Λοντίγκιν.




Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 6’ αλλά το σουτ του Ελευθεριάδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Μπρούμα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Λοντίγκιν που ενήργησε σωστά. Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ προσπάθησε να σκοράρει με τον Παντελάκη, αλλά λίγο πριν… οπλίσει ο άσος των Ηπειρωτών, ο Σεμέδο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.


Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην… ρίχνουν στροφές. Στο 18’ ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ του Ελ Αραμπί, κάτι που έκανε και στο 21’ στην απειλή του Μασούρα. Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα, τα δεδομένα του ματς άλλαξαν. Ο Μπρούμα έκανε την κίνηση στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, θέλησε να πιάσει το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πίρσμαν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Από την άσπρη… βούλα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εκτέλεσε σωστά και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0).


Στα επόμενα λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Όμως, οι Πειραιώτες έκαναν ακόμα πιο εύκολο το έργο τους, λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, με… δράστη και πάλι τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συγκεκριμένα, στο 41’ ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μαροκινό, αυτός με ωραία ενέργεια «άδειασε» τον προσωπικό του… φρουρό και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Γιώργος Κυριακόπουλος//onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]