Ηγουμενίτσα: Ο «ΒΛΑΝΤ» υπέδειξε .....και οι Λιμενικοί βρήκαν 254 συσκευασίες υδροπονικής κάνναβης αξίας 1.766.000 €

 


Στη σύλληψη ενός 55χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες της 1-4-2021, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας και Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της  Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα κατά την άφιξη του από λιμένα εξωτερικού.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου και κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΒΛΑΝΤ» της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν στον χώρο φορτίου προαναφερόμενου Φ/Γ οχήματος διακόσιες πενήντα τέσσερις (254) στεγανοποιημένες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν υδροπονική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους διακοσίων ογδόντα δύο κιλών και εξακοσίων εξήντα γραμμαρίων (282,660 kgr). Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο εφτακόσιες εξήντα έξι χιλιάδες ευρώ (1.766.000 €).  


Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) Κ.Λ. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός ενώ κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα, φορτίο και ναρκωτικές ουσίες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη επιτυχή προσπάθεια των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό την αποτροπή εισαγωγής και περαιτέρω διακίνησης-διάθεσης ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]