Πότε θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται τα άτομα 18 - 59 ετών ;Πότε θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες 40 με 50 ;

 


"Ποιό μήνα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται τα   άτομα ηλικίας από 18 έως 59 ετών .Πότε θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες 40 με 50 .Ποιά θα είναι τα κριτήρια για την προτεραιοποίησή τους ;Με δεδομένο ότι θα είναι πιθανότατα καλοκαίρι αυτό δημιουργεί μία αναστάτωση ως προς τον προγραμματισμό των ραντεβού καθώς πολλοί θα βρίσκονται σε διακοπές.Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός πάνω σε αυτό;"

Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση   κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό ο Γενικόw Γραμματέαw Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.   απάντησε:

"Εχω πει και την προηγούμενη φορά ,ο προγραμματισμός μας είναι μέχρι τέλος Απριλίου να έχουμε ολοκληρώσει τα  άτομα τα οποία επιθυμούν από τις τις ηλικίες 60 και άνω και ακολούθως θα προχωρήσουμε στην ομάδα με τα νοσήματα αυξημένου κινδύνου τα οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει εντός του Μαίου .

Ακολούθως θα ξεκινήσουμε τον γενικό πληθυσμό σε εκείνη τη φάση θα τεθεί να θα προτεραιοποιηθούν κάποιες επαγγελματικές ομάδες σε σχέση με το γενικό πληθυσμό .Μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία τέτοιου είδους απόφαση ,η μόνη επαγγελματική ομάδα η οποία προτεραιοποιείται είναι οι εκπαιδευτικοί .Ο  εμβολιασμός του γενικού  πληθυσμού  ,τα άτομα 18 -59 ετών ,αναμένεται να ξεκινήσει από  το  τέλος  Μαίου και θα έχουμε καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εντός του Ιουνίου .

Σε σχέση με το σκέλος αν έχει υπάρξει μέριμνα για τις διακοπές ,η απάντηση είναι όχι ,ο  υπηρεσιακός σχεδιασμός είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει .Εχετε δει από τον Απρίλιο ξεκινάμε με περισσότερους από 50.000 εμβολιασμούς ,ούτε μπορεί να γνωρίζουμε τη γεωγραφική κατανομή που κινηθούν οι πολίτες στις διακοπές ,ούτε μπορούμε να προσαρμόσουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με βάση αυτό."

Μιλώντας για τον αριθμό των εμβολίων που αναμένεται να  παραλάβει η χώρα μας ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε:

"Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.877.000 εμβολιασμοί. 1.214.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, ποσοστό 11,56% και 663.000 συμπολίτες μας με δύο δόσεις, ποσοστό 6,31%.


Σε σχέση με τις παραδόσεις, σε επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία Pfizer μάς έστειλε πλάνο παραδόσεων για τους επόμενους δύο μήνες, το Μάιο και τον Ιούνιο και έτσι αναμένουμε το μήνα Μάιο 1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις.


Να υπενθυμίσω ότι περιμένουμε από την εταιρεία Johnson & Johnson μια μικρή παραλαβή εντός του Απριλίου, 70.000 δόσεις, 300.000 δόσεις εντός του Μαΐου και τον Ιούνιο 960.000 δόσεις εμβολίων.


Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna μάς έχει διαβεβαιώσει μέχρι στιγμής 100.000 δόσεις, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή."






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]