Το ΚΙΝΑΛ Άρτας για την Εθνική Επέτειο : Δράση για μια νέα λαμπρή σελίδα ιστορίας


Τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, από την εξέγερση των προγόνων μας κατά του δυνάστη και την απόκτηση της ελευθερίας, είναι μια λαμπρή επέτειος για το Έθνος μας. Οι Έλληνες κάθε τάξης, οι προγονοί μας που υφίσταντο την καταπίεση του κατακτητή στο εσωτερικό, αλλά και οι πατριώτες της διασποράς, μεγαλούργησαν εμπνευσμένοι από την Ελευθερία.

 Το παράτολμο, για τους αφέντες και τις διεθνείς αυλές, εγχείρημα των άοπλων αλλά φλογερών πατριωτών, στάθηκε η αφορμή για ένα διεθνές φιλελληνικό κίνημα. Συγκίνησε κάθε δημιουργικό άνθρωπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ήρωες της επανάστασης συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για κάθε προοδευτικό άνθρωπο που διεκδικεί την ανεξαρτησία του. Ο αγώνας για την Ελευθερία ενέπνευσε και τις επόμενες γενιές, οδήγησε και σε άλλες εποποιίες. Η θυσία των προγόνων μας είναι ο όρκος πίστης και ο σύγχρονος φάρος των Ελλήνων πατριωτών!

  Τα διδάγματα του ’21 φτάνουν ατόφια μέχρι τις μέρες μας, προκαλούν ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού, έναυσμα αγώνων και αποφασιστικότητας για τα ελληνικά δίκαια!

Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχουν κάνει σημαία τους την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία, έκαναν πράξη το σύνθημα: «Η Ελλάδα στους Έλληνες». 

Η 200ή επέτειος της νεώτερης Ελλάδας βρίσκει την πατρίδα μας να δοκιμάζεται με την πανδημία, να δέχεται απειλές  για την εθνική της ακεραιότητα, να επικρατεί ανασφάλεια στους πολίτες για την «επόμενη ημέρα», οι νέοι μας να μην έχουν προοπτική.

  Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους πολίτες σε συνεργασία και δράση για την προστασία της υγείας και ενότητα για την απόκρουση των εθνικών απειλών. Ζητεί την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενός ακόμη «έργου ΠΑΣΟΚ», για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής του Λαού. Προτείνει την εγρήγορση για την δημιουργία των προϋποθέσεων (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικό Κράτος), ώστε με το τέλος της πανδημίας το σύνολο των πολιτών να έχει τα μέσα και τα εφόδια για μια δημιουργική πορεία.

  Τέλος καλεί του Έλληνες με αποφασιστικότατα να διεκδικήσουν μια νέα λαμπρή σελίδα ιστορίας υπέρ των Δικαίων των Λαού και ενός κοινού οράματος για την Πατρίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]