Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου:Περί προσωπικών δεδομένων.....


 Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει την προσπάθεια να κρυφτεί από το απόλυτα δημοκρατικό και δίκαιο αίτημα,  να μεταδοθεί διαδικτυακά (μέσω του καναλιού της περιφέρειας στο you tube) η αυριανή συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου, τη στιγμή που υπάρχουν οι υποδομές, υπάρχει το προσωπικό κι έχει γίνει ήδη διαδικτυακή  μετάδοση της ημερίδας για την ημέρα της γυναίκας, μόλις πριν 8 ημέρες. 

Συγκεκριμένα σήμερα, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση, απέστειλε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου έγγραφο με το οποίο ζητά την συγκατάθεση όλων των μελών, διότι η μετάδοση των συνεδριάσεων εμπίπτει στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (!!!)  

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφέρεια Ηπείρου αρνείται τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων  και γι αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα προσωπικών δεδομένων για τη μετάδοσή τους. Τέτοια εμπόδια έρχονται να προστεθούν στην άρνηση της Περιφέρειας να προσκομίσει ουσιώδη έγγραφα για την πορεία του έργου των σταθμών μεταφόρτωσης , ακόμη  και μετά την Εισαγγελική Παραγγελία . 

Κατανοούμε ότι η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται στη δυσχερή θέση να υποχρεώνεται να συρθεί σε μια συνεδρίαση που απέφευγε ένα μήνα τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε ακόμα μεγαλύτερη περιστολή στα δικαιώματά τα δικά μας αλλά και του ηπειρώτικου λαού,  βαφτίζοντας προσωπικά δεδομένα τις δημόσιες τοποθετήσεις μας. 

Θεωρούμε το έγγραφο απαράδεκτο πολιτικά αλλά  και ένδειξη μικρότητας το γεγονός ότι  αξιοποιούνται οι υπηρεσίες της περιφέρειας για να βοηθήσουν στο «κρυφτούλι» που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αρχικά έγινε προσπάθεια η άρνηση στην παροχή των εγγράφων  για τους ΣΜΑ να αποδοθεί σε καθυστέρηση των υπηρεσιών και τώρα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εμπόδια στην μετάδοση της συνεδρίασης αξιοποιώντας τη Διεύθυνση Πληροφορικής.  

Προφανώς δημιουργείται η εύλογη απορία,  για το εάν ζητήθηκε γραπτή συναίνεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων,  απ΄ την Υφυπουργό Εργασίας  που μίλησε στην ημερίδα για την ημέρα της γυναίκας, μόλις λίγες ημέρες πριν.

Καλούμε τον υπηρεσιακό μηχανισμό της περιφέρειας, που εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το νομικό καθεστώς της συνεδρίασης, να απευθυνθεί αρμοδίως στις παρακάτω Περιφέρειες που ήδη μεταδίδουν διαδικτυακά τις συνεδριάσεις τους : 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου

Ζέκα-Πάσχου Κωνσταντίνα

Κωτσαντής  Κωσταντίνος

Πρέντζας Γιώργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]