Λάρισα:Συνεχείς οι σεισμικές δονήσεις ..Στους δρόμους οι κάτοικοι Πληροφορίες για εγκλωβισμό ατόμου Κ. Παπαζάχος: Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί(video)

 


Πλήθος σεισμικών δονήσεων μικρότερου μεγέθους συνεχίζονται να γίνονται αρκετά αισθητοί και στην πόλη της Λάρισας.

Τελευταία αυτή στις 13.12 το μεσημέρι, εντείνοντας την αγωνία και το φόβο στους πολίτες που η πλειοψηφία τους παραμένει έξω, σε δρόμους και πλατείες.


Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα  αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

κατέρρευσε εκκλησία στο Δαμάσι 





Δήμαρχος Ελασσόνας: Εγκλωβισμένος άνθρωπος σε σπίτι στο Μεσοχώρι από το σεισμό!

«Υπάρχει εγκλωβισμένος άνθρωπος σε ετοιμόρροπο σπίτι σε χωριό της Ελασσόνας» δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, ευρισκόμενος στο χώρο των επιχειρήσεων στο Μεσοχώρι του πρώην δήμου Ποταμιάς, στα όρια του δήμου Ελασσόνας με το δήμο Τυρνάβου.




Ο κ. Γάτσας εξήγησε πως αυτή την ώρα φθάνει στο σημείο η πυροσβεστική για να ξεκινήσει τη διαδικασία απεγκλωβισμού.


Η ισχυρή σεισμική δόνηση  προκάλεσε πτώση σοβάδων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Λάρισας.


ενώ οι Λαρισαίοι γέμισαν τις πλατείες και τους δρόμους .Ελικόπτερο της πολιτικής προστασίας αναμένεται να καταφθάσει στην περιοχή .

πηγή onlarissa.gr

Για τον κίνδυνο να υπάρξει ισχυρός μετασεισμός μέσα στις επόμενες ημέρες μίλησε ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, στην ΕΡΤ για τον σεισμό που ήταν μεγέθους 6 βαθμών και έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν επιφανειακός. Προειδοποίησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που μένουν σε παλιά σπίτια να μην διαμένουν σε αυτά το προσεχές χρονικό διάστημα. Όπως είπε ο κ. Παπαζάχος, «είναι ένας σεισμός από το ρήγμα του Τυρνάβου, ένα πολύ γνωστό ρήγμα και καλά μελετημένο. Έχουμε σεισμολογικό σταθμό λόγω αυτού του ρήγματος και θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ γιατί θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Ένας τέτοιος σεισμός μπορεί να έχει και έναν ισχυρό μετασεισμό που θα μπορέσει να προκαλέσει παρόμοιες επιπτώσεις. Μιλάμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Δεν πρέπει όσοι μένουν σε παλιά σπίτια ή που έχει προβλήματα από τον σεισμό να τα κατοικήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]