ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στο «τραπέζι» η αυστηροποίηση του λοκνταουν, αλλά κουβέντα για τους εργασιακούς χώρους

 


Mε την πανδημία να «καλπάζει» και τα νοσοκομεία να έχουν φρακάρει, η κυβέρνηση καταφεύγει για ακόμη μια φορά στην τακτική της αυστηροποίησης του λοκνταουν, αφήνοντας έξω από το «κάδρο» αυτό που «φωνάζει» εδώ και ένα χρόνο, ότι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του κορονοιού είναι η επιβολή πραγματικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης.


Στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να καταλήξει στις προτάσεις που θα εισηγηθεί προς την κυβέρνηση, η οποία είναι αυτή που θα λάβει τις αποφάσεις.


Στο «τραπέζι» βρίσκεται η επιβολή ακόμη περισσότερων περιορισμών στις μετακινήσεις. Για παράδειγμα, συζητείται η απαγόρευση των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση), χωρίς να αποκλείονται και ακόμη σκληρότερα μέτρα για την αυστηροποίηση του λοκνταουν. 


Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Ν. Κικίλιας θα παρουσιάσει και το σχέδιο της κυβέρνησης για την «ενίσχυση» των Νοσοκομείων της Αττικής που έχουν πάθει «έμφραγμα» από τα πολλά κρούσματα. Και στην προκειμένη περίπτωση, η πραγματική θωράκιση τους αντιμετωπίζεται ως κόστος και προκρίνονται παρεμβάσεις που μετατοπίζουν το πρόβλημα στους υπόλοιπους ασθενείς όπως για παράδειγμα η μετατροπή γενικών ΜΕΘ και κλινών σε Μονάδες covid.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]