Το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής στη διαδικτυακή εκδήλωση με την ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Δευτέρα 8 Μαρτίου, διοργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας μία διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 7 σχολεία από όλη την Ελλάδα  μεταξύ αυτών και  το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, ύστερα από σχετική πρόσκληση την οποία με τιμή αποδεχτήκαμε. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Κυριακή Γκουργκούλη, η οποία συμμετέχει και στο πρόγραμμα "Βουλή των Εφήβων". Οι μαθητές και μαθήτριες (το κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από ένα μαθητή/τρια) είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, διατυπώνοντας τις απόψεις τους σχετικά με το πώς βλέπουν το ρόλο της γυναίκας μέσα από τον περίγυρό τους, το σχολείο, τις παρέες, την οικογένειά τους. 

Στη συζήτηση, εκτός από τη μαθήτριά μας, συμμετείχαν και μαθητές από το 2ο  Λύκειο Ξάνθης, το 1ο Λύκειο Χανίων, το 3ο Λύκειο Χίου, το 1ο  Λύκειο Λευκάδας, 1ο Πρότυπο Λύκειο Αθήνας -Γεννάδειο και το 1ο Λύκειο Ναυπλίου.  

Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε μια αναδρομή στην ιστορία των γυναικείων διεκδικήσεων, ξεκινώντας από την πρωτοφεμινίστρια Αύρα Θεοδωροπούλου και τον αγώνα της να εμψυχώσει τις Ελληνίδες, ώστε να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει. Αναφέρθηκε επίσης στη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, την αμερικανίδα φιλελεύθερη δικαστή, η οποία σε όλη της τη ζωή διεκδίκησε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των γυναικών.  

Τη συζήτηση από την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω  link :    https://youtu.be/ByzaIr_TlA4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]