Τον καθαρισμό του λιμανιού του Αγίου Θωμά, στην Πρέβεζα ανέλαβε η ΕΛΟΠΥ



- Στη δράση συμμετείχαν δύτες και εθελοντές από τις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας 


Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου Πρέβεζας, κ. Νικόλαου Γεωργάκου, οργάνωσε και συντόνισε τον καθαρισμό του βυθού στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Θωμά, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, με την εθελοντική συμμετοχή της Καταδυτικής Εταιρείας ΘΕΤΙΣ και εργαζομένων από τοπική εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας - μέλος της ΕΛΟΠΥ. 


Η ΕΛΟΠΥ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και είναι παρούσα σε δράσεις που σχετίζονται με την ποιότητα της ζωής και της βιοποικιλότητας μέσα και γύρω από τη θάλασσα, ειδικά στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-μέλη της. Ένα καθαρό λιμάνι ισοδυναμεί με μία καθαρή θάλασσα, με ανάπλαση του βυθού και προστασία της θαλάσσιας ζωής - σε μία περιοχή πολύ πλούσια σε φυτοπλαγκτόν, ψάρια και χελώνες καρέτα-καρέτα. Την ίδια στιγμή, ένα καθαρό και περιποιημένο λιμάνι βελτιώνει την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. 



Στη δράση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αργυρός, ενώ από τη μεριά της ΕΛΟΠΥ, επικεφαλής για τη δράση ήταν ο κ. Χαράλαμπος Κοντονάσιος. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Γεωργάκος, επισκέφτηκε το λιμάνι και συνεχάρη την ΕΛΟΠΥ για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής ευθύνης από την ΕΛΟΠΥ και τα 23 Μέλη της, σε πολλές περιοχές της χώρας όπου δραστηριοποιείται ο Κλάδος, με στόχο τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 



Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το

2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.


Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ.  αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η  ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και  οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση,  συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας 

και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]