Παπαευαγγέλου :Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά


 Στις ανακοινώσεις σχετικά με μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε α΄τομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναφέρθηκε νωρίτερα η κ.Βάνα Παπαευαγγέλου .

"Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέτασε προσεκτικά όλα τα δεδομένα .Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται  αιτιολογικά με τον εμβολιασμό και επισημαίνει ότι ο αριθμός τους σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στο γενικό πληθυσμό .

Τονίζεται ότι τα θρομβοεμβολικά  επεισόδια δεν είναι καθόλου μία σπάνια κατάσταση  και ως εκ τούτου σε κάθε χρονική στιγμή εμφανίζονται τέτοια κρούσματα χωρίς αυτή χρονική σύμπτωση να σημαίνει απαραίτητα αιτιολογική συσχέτιση .

Επιπλέον σύμφωνα με την αξιολόγηση της  αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της Αγγλίας όπου έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 11 εκ. δόσεις αυτού του εμβολίου ο αριθμός ανάλογων επεισοδίων σε εμβολιασμένα άτομα  δεν υπερβαίνει τη συνήθη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού .

Έτσι λαμβάνοντας υπ όψιν όλα τα παραπάνω η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών κρίνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη γίνει ."ανέφερε η κ.Παπαευαγγέλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]