ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Aίτηση για εισαγγελική παραγγελία από τη ΛΑΣΥ Ηπείρου για τα έγγραφα των ΣΜΑ που δεν παραδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου

 


ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 


Στην Εισαγγελία προσέφυγε σήμερα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας, ζητώντας την έκδοση Εισαγγελικής Παραγγελίας για την κατάθεση των εγγράφων που εδώ και δύο (2) μήνες αρνείται να χορηγήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, τα οποία αφορούν στην πορεία υλοποίησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) 


Από τις 14 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε ουσιώδη έγγραφα για την πορεία υλοποίησης του έργου, ακολούθησαν προφορικές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις όπως επίσης και δεύτερη γραπτή αίτηση εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης χωρίς αποτέλεσμα. 


Η Περιφέρεια Ηπείρου από την πλευρά της, με παρελκυστική μέθοδο και ευτελείς δικαιολογίες για «υπαλλήλους που δεν προσκομίζουν έγγραφα», για «τυπικά ζητήματα» δεν χορήγησε ούτε μισή σελίδα από τα πρακτικά της κοινής επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης, δεν έδωσε καμία από τις 12 συμβάσεις των υποέργων που περιγράφονται, δεν έδωσε κανένα απολύτως στοιχείο για να δικαιολογήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Σημειώνεται ότι ενώ η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε το 2015, και κανένα έργο δεν έχει διάρκεια υλοποίησης μεγαλύτερη των 18μηνων εντούτοις 6 χρόνια μετά, ο ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη… «αγνοείται» και μαζί του οποιαδήποτε απόφαση για την πορεία του.


Η γενικευμένη προσπάθεια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής, να αφήσει το λαό στα σκοτάδια, για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στη ζωή και το εισόδημα του, από τη διαχείριση της πανδημίας μέχρι ένα έργο που θα μπορούσε να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος όπως οι ΣΜΑ, έχει στόχο να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους ώστε να στοιχίζεται ο λαός πίσω από ψεύτικα διλήμματα. Στην προκειμένη πασχίζουν να θολώσουν την κατάσταση για να συνεχίζουν τα παζάρια που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τους Δήμους και το ΦΟΔΣΑ. 


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής, που αναγκάζεται να συγκαλέσει η Περιφερειακή Αρχή μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]