Ήπειρος:Μεταφορές παράτυπων μεταναστών ...Συνελήφθησαν 8 άτομα σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις

 


Συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις για υποθέσεις περί αλλοδαπών 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, από αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα. 

Σε βάρος τριών εξ αυτών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς παράτυπων μεταναστών και διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, ενώ σε βάρος των υπολοίπων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές (21-03-2021) το βράδυ επί της Ιόνιας Οδού, αστυνομικοί του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων προχώρησαν στη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού που κατηγορείται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα. 

Είχε προηγηθεί νωρίτερα ο εντοπισμός και σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, τους οποίους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αποβιβάσει  ο κατηγορούμενος, έχοντάς τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του από την Πάτρα έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των 200 ευρώ, ώστε στη συνέχεια να εξέλθουν από τη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.   

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (23-03-2021) το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν ημεδαπό οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος με ακόμη έναν αλλοδαπό, είχε παραλάβει από το Ασπροκλήσσι Θεσπρωτίας αλλοδαπή, στερούμενη ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου αμφότερους να μεταφέρει σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.  

Προανάκριση για τις παραπάνω υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Αλλοδαπών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο εμπλεκόμενα οχήματα και χρηματικό ποσό -800- ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]