ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

6 τρόποι να αλλάξετε ριζικά το μπάνιο

 


Το μπάνιο ήταν ως τώρα απλά ένας μικρός, πρακτικός χώρος, με ελάχιστες ανέσεις και χωρίς προοπτική να γίνει ένας χώρος ξεκούρασης, αναζωογόνησης, εύχρηστος για όλα τα μέλη της οικογένειας. Πλέον αυτό τείνει να αλλάξει και να πάρει τη θέση και τη, όψη που του αξίζει. Αν μέχρι τώρα νομίζατε πως έχετε εγκλωβιστεί σε ένα άβολο, δυσλειτουργικό μπάνιο, δείτε τι πρέπει να αλλάξετε για να έχετε μια αποτελεσματική ανακαίνιση μπάνιου https://www.dynamichome.gr/ .

Πλακάκια

Βρείτε την κατάλληλη εταιρεία με έμπειρο συνεργείο που θα αναλάβει να αποξηλώσει και να αντικαταστήσει ή αλλάξει εντελώς τα πλακάκια στους τοίχους ή το πάτωμα του μπάνιου σας. Προτιμήστε υλικά όπως γυαλί ή πορσελάνη που είναι καθαρίζονται εύκολα και είναι ασφαλή ώστε να προλαμβάνουν ατυχήματα. Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν με τους τοίχους και τα είδη υγιεινής ή κάντε τη διαφορά δημιουργώντας αντιθέσεις.

Μπανιέρα

Η μπανιέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς είναι πολλά τα στοιχεία που την καθορίζουν λειτουργική. Πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλα τα μέλη της οικογένειας χωρίς να κινδυνεύουν να γλιστρήσουν ή να σκοντάψουν. Ειδική προσοχή χρειάζεται όταν υπάρχουν παιδιά, άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο και ηλικιωμένοι. Η μπανιέρα μπορεί να δώσει τη θέση της σε μια ντουζιέρα ή να έχει μια νότα πολυτέλειας και να γίνει στρογγυλή με λειτουργίες τζακούζι και έτσι να μετατρέψετε το μπάνιο σε μια απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Τέλος, αν υπάρχει σκαλάκι, καλό θα ήταν να καταργηθεί για να εξασφαλίσετε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είδη υγιεινής

Κανείς δεν μπορεί να ξεκινάει τη μέρα του πλένοντας τα χέρια του σε ένα σπασμένο νιπτήρα ή σε μια λεκάνη που έχει αποκολληθεί από τη θέση της. Εκτός ότι είναι δυσλειτουργικό το μπάνιο σε αυτή την κατάσταση, δημιουργεί και προβλήματα υγιεινής και κάνει το χώρο να δείχνει να παραμελημένος. Όπως επίσης αν έχουν χάσει τη λάμψη τους, όσο και να τα καθαρίζετε, αυτά δεν δείχνουν καθαρά. Αυτοί είναι βασικοί λόγοι για να προχωρήσετε σε αλλαγή στα είδη υγιεινής, που είναι ευάλωτα από την υγρασία και τα ισχυρά απορρυπαντικά που δέχονται καθημερινά στην επιφάνειά τους. 

Αλλαγή δαπέδου

Το μπάνιο δέχεται την περισσότερη υγρασία από κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Η μπανιέρα, ο νιπτήρας, το καζανάκι κάθε φορά που χρησιμοποιούνται αφήνουν και μερικές σταγόνες να αιωρούνται, οι οποίες καταλήγουν στο πάτωμα. Το πάτωμα στο μπάνιο πρέπει να είναι ασφαλές για εσάς, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους του σπιτιού, ακόμα και με γυμνά πόδια. Επιλέξτε δάπεδο που καθαρίζεται εύκολα και παρέχει πλήρη ασφάλεια, χωρίς το φόβο να φουσκώσει ή να προκαλέσει ατύχημα.

Ανασχεδιασμός μπάνιου

Η απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην ανακαίνιση του μπάνιου σας θα έρθει αν αποφασίσετε, εφόσον υπάρχει τέτοια δυνατότητα να το σχεδιάσετε από την αρχή. Κερδίστε χώρο, τοποθετήστε ράφια μέσα στον τοίχο, γκρεμίστε περιττούς τοίχους και φροντίστε κάθε λεπτομέρεια ώστε να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν το επιτρέπει το σπίτι, μπορείτε να χτίσετε ένα βοηθητικό μπάνιο και να κάνετε την καθημερινότητά σας ακόμα πιο εύκολη.

Άρθρο από την Ανακαίνιση Σπιτιού από την Dynamichome

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]