Σε όλες τις ηλικίες άνω των 65 το εμβόλιο της AstraZeneca Για ποιές ομάδες ξεκινούν οι εμβολιασμοί τις επόμενες μέρες

 


Ανακοινώθηκε και επίσημα ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικίες με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών .

Οπως είπε νωρίτερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας , η  ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τα νεώτερα δεδομένα για το εν λόγω εμβόλιο προέκυψαν από 2  μελέτες .

Η πρώτη έγινε στη Σκωτία και από αυτή προέκυψε ότι με τη χορήγηση μιας δόσης των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca υπήρξε μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά  94% και 85% αντίστοιχα.

Η άλλη μελέτη  έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 7,5 εκ.ανθρώπους  και σε συνδυασμό με με την αποτελεσματικότητα της ασυμπτωματικής νόσου   έδειξε ότι με μία δόση του εμβολίου μειώνεται ο κίνδυνος και με τα 2 εμβόλια κατά 80%.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου (ομάδαΑ) ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών   και θα ακολουθήσει η ομάδα 65-69 ετών ,όπως γνωστοποίησε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους .

Σε επικοινωνία με τη Pfizer ,όπως σημείωσε ,απεστάλη πλάνο παραδόσεων για τον Απρίλιο και αναμένονται από τη συγκεκριμένη εταιρεία 1.071.000 δόσεις εμβολίων .

Σε επικοινωνία με τη Johnson&Johnson ,επιβεβαιώθηκε η δέσμευσή της για την παράδοση των δόσεων που έχει συμφωνηθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 ,με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τα μέσα Απριλίου.(1.200.000 δόσεις κατανεμημένες στους 3 μήνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]