Κυριάκος Μητσοτάκης / Προαναγγέλλει χαλάρωση μέτρων το επόμενο 48ωρο εν μέσω «έκρηξης» διασωληνωμένων


Παιχνίδια με τη φωτιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μιλώντας στο CNN δείχνει χαλάρωση του lockdown την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο

ίγες μόλις ώρες πριν καταγραφεί το διπλό αρνητικό ρεκόρ από τον ΕΟΔΥ με 3.465 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να προαναγγείλει άμεση χαλάρωση μέτρων του lockdown.



Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN εξέφρασε την αισιοδοξία του πως εντός των επομένων 10 ημερών θα υπάρξει μία «επιπέδωση» του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως εντός των επομένων 48 ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη «στρατηγική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα».


«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Ελλάδα έχουμε περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα εδώ και 4 με 5 εβδομάδες εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλέον είναι σε εξέλιξη. Εάν δεν είχαμε λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ασφαλώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αναμένω ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:


«Ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόσουμε μία “έξυπνη” στρατηγική, ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας, χωρίς να υπονομεύουμε τη στρατηγική αναχαίτισης του ιού. Αυτή είναι η ισορροπία, που πρέπει να επιτύχουμε, ήτοι πως αφήνουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη συνολική στρατηγική μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα και θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις εντός των επομένων 48 ωρών. Έχουμε ενισχύσει σημαντικά το ΕΣΥ, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ τον τελευταίο χρόνο».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]