ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Από 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα Πόσα εμβόλια θα λάβει η χώρα τους επόμενους μήνες

 


Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον εμβολιασμό ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα     έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου της ομάδας Α.

Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε μεταμοσχευμένους στα νοσοκομεία της χώρας.

Από την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί  στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr έτσι ώστε πολίτες που δεν είναι στην ομάδα Α και πιστεύουν ότι   θα πρέπει να είναι να μπορούν να κάνουν  αίτηση για την ένταξή τους .

"Αυτό αφορά κυρίως πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, παραδείγματος χάρη αν ένα άτομο που έχει νόσημα το οποίο είναι στην ομάδα Α, αλλά πραγματοποίησε την διάγνωση, τη θεραπεία, την φαρμακευτική αγωγή εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης- παραδείγματος χάρη στο εξωτερικό ή με ιδιωτικές καταβολές- τότε θα μπορεί ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση για τον συγκεκριμένο ασθενή, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στην ομάδα Α.


Επίσης, για τις πολύ σπάνιες και εξειδικευμένες παθήσεις θα υπάρχει δυνατότητα ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση έτσι ώστε να εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.


Στις περιπτώσεις που έχουμε μία πρόσφατη διάγνωση, δηλαδή διάγνωση που έγινε αυτές τις μέρες, τότε ο γιατρός που έχει συνταγογραφήσει είτε τη διάγνωση, είτε τη φαρμακευτική αγωγή και πληροί ο πολίτης τα κριτήρια για την ένταξη στην ομάδα Α, τότε η ΗΔΙΚΑ θα επικαιροποιεί τα στοιχεία σε εβδομαδιαία βάση και θα εντάξει τον συγκεκριμένο ασθενή έτσι ώστε να μπορεί να εμβολιαστεί."σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Θεμιστοκλέους .

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα  ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες 70-74 ετών .και στις αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών .

Αναφερόμενες στις αναμενόμενες παραδόσεις για τον Απρίλιο ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι από την Pfizer η χώρα μας περιμένει περισσότερο από 1 .100.000 δόσεις ,από την AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna  έχει παραδώσει 100.000 δόσεις και αναμένονται και άλλες.

Η Johnson&Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει στην Ελλάδα 1,2 εκ. δόσεις ,70.800 δόσεις τον Απρίλιο ,300.000 τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο .

Προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα 

"Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 29.000 εμβολιασμοί και από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 1.464.000 εμβολιασμοί.


993.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 9,74% και 471.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.


Αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους πολίτες τουλάχιστον με μία δόση. Από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου της ομάδας Α."ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους .




\



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]