ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επίσημος Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 2021, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ)



Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ), στο πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης,   πραγματοποίησε   διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 και ώρα Ελλάδος 15:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Την έναρξη του εορτασμού και τον χαιρετισμό εκ μέρους του ΠΣΕΕΟ έκανε ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Μιχαήλ  Μαγειρίας. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο  Γενικός Γραμματέας  Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης  Χρυσουλάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου με θέμα «Κοιτίδες ελληνικού πολιτισμού και διασπορά». 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) αποτελείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών,  το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού,  την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΣΕΕΟ  προγραμματίζει και διοργανώνει παγκόσμιο συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 1.8.21 από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 17:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων και θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Η ημερομηνία 1.8.21 που καθορίστηκε δεν είναι τυχαία και συμβολίζει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Μάλιστα την ώρα 18:21 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί το αποκορύφωμα του εορτασμού.

Το παγκόσμιο συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές δομές του απόδημου ελληνισμού, τη δικτύωση, τη συντονισμένη προώθηση κοινών αιτημάτων, καθώς και την ιδρυτική διακήρυξη του παγκοσμίου συμβουλίου των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων.

Το ΠΣΕΕΟ ευχαριστεί το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη για την τιμή να παρευρεθεί στην εκδήλωση και τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου για την εξαιρετική του εισήγηση. 



Με εξαιρετική τιμή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]