Συνεδρίαση της επιτροπής Παράταση του lockdown στην Αττική Συζήτηση για "κόκκινες" περιοχές Υψηλός αριθμός κρουσμάτων και την επόμενη εβδομάδα

 


Συνεδριάζει από το πρωί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα  ιδιαίτερα της Αττικής .\Οπως μετέδωσε νωρίτερα  η Σμαράγδα Αγορογιάννη στην κρατική τηλεόραση  η παράταση του lockdown στην Αττική για τουλάχιστον 1 εβδομάδα θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Το  βασικό επιχείρημα της επιτροπής είναι ότι και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων και στην Αττική και στην  επικράτεια .Σύμφωνα με πληροφορίες ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έως και τις 5 Μαρτίου θα κινηθεί πέριξ των 2.000 κρουσμάτων ,1500 με 2.000 κρούσματα καθημερινά .Η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγάλη και εκτιμάται ότι χρειάζεται χρόνος τουλάχιστον 2 εβδομάδων  για να υπάρξει αποσυμπίεση.

Σήμερα συμπληρώνεται 1 χρόνος που χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία και μέχρι σήμερα  μετράμε 186.469 κρούσματα και 6.410 θανάτους .

Ανησυχία προκαλούν στην επιστημονική κοινότητα οι μεταλλάξεις ενώ χθες εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Ουγκάντα στη χώρα μας .Πρόκειται για μία  ημεδαπή γυναίκα  η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Αφρική  κοντά στην Ουγκάντα .Το στέλεχος αυτό  διερευνάται από τους επιστήμονες για το αν είναι περισσότερο παθογόνο και περισσότερο μεταδοτικό .

Το στέλεχος της Ουγκάντα έχει εμφανιστεί διεθνώς εδώ και 1 μήνα σε πολλές χώρες (Αγγλία ,Αμερική κ.α)

Στην Ελλάδα το βρετανικό στέλεχος είναι αυτό που έχει κυριαρχήσει .Χθες  226 δείγματα ταυτοποιήθηκαν με  τη βρετανική μετάλλαξη  ,990  εδώ και δύο μήνες .

Σήμερα στις 6 το απόγευμα αναμένονται  οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά για το lockdown στην Αττική .

  Παράλληλα  αναμένεται να  κοκκινίσουν και άλλες περιοχές της χώρας  ενώ ανάμεσά τους είναι πιθανό να βρεθεί και  η Θεσπρωτία ,όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]