Μ. Θεοδωρίδου: H ανοσογονικότητα του εμβολίου της AstraZeneca μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό και για τις μεγάλες ηλικίες




 Ασφαλές ,ανοσογόνο και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZaneca όπως ανέφερε νωρίτερα η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου  κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία .

Το  πιο σημαντικό ,όπως σημείωσε, είναι ότι προστατεύει το σύνολο των εμβολιαζομένων έναντι σοβαρής νόσου , μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και προστατεύει σε σημαντικό βαθμό τους εμβολιαζόμενους από ήπια νόσο .

Αναφορικά με την προστασία από την ήπια και σοβαρή νόσο στα ηλικιωμένα άτομα υπάρχει ένα πρόβλημα .

Οπως εξήγησε η κ.Θεοδωρίδου οι μέχρι σήμερα δημοσιευμένες μελέτες περιλαμβάνουν ένα μικρό αριθμό που συμμετείχαν στις μελέτες  με αποτέλεσμα το δείγμα αυτό να μην θεωρείται αξιόπιστο  για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα .

"Τα στοιχεία ωστόσο που υπάρχουν για την ανοσογονικότητα του εμβολίου ,δηλαδή την παραγωγή αντισωμάτων για όλες τις ηλικίες  μας κάνει να πιστεύουμε ότι και για αυτές τις  ηλικίες θα είναι αποτελεσματικό.Αναμένονται σύντομα αποτελέσματα που πιθανώς θα τροποποιήσουν και τη θέση που έχει σήμερα η Επιτροπή . "ανέφερε η  κ.Θεοδωρίδου .

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca συστήνεται για άτομα από 18 έως 64 ετών  ενώ το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες .

Οπως έχουν δείξει οι μελέτες όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα  μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης τόσο ψηλότερο είναι το  επίπεδο των αντισωμάτων  με επιτυγχάνεται με τον εμβολιασμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]