ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Παπαθεοδώρου:Σημαντικά νέα για τα εμβόλια .... Όσο περνά ο χρόνος ο κορωνοϊός θα συμβιώνει μαζί μας "ειρηνικά"


 Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων για τον κορωνοϊό τρέχουν με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς σημείωσε νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η κ.Παπαθεοδώρου .

Τα  πιο σημαντικά νέα   των τελευταίων 3 ημερών για τα εμβόλια  είναι τα ακόλουθα :

1. Το εμβόλιο της Pfizer   μπορεί να συντηρείται και σε θερμοκρασίες ενός απλού οικιακού ψυγείου κάτι που η εταιρεία το έχει υποβάλλει προς αξιολόγηση στο FDA .Αυτή η διαπίστωση  που προέκυψε μετά από μελέτες είναι πολύ σημαντική    καθώς το εν λόγω εμβόλιο δεν είναι εύκολο να διακινηθεί   ή να διακινηθεί σε περιοχές ή και χώρες που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή .

2.Με δημοσίευση στο Lancet φαίνεται ότι σε 9.000 υγειονομικούς που μελετήθηκε η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer   φάνηκε η αποτελεσματικότητα να αγγίζει το 85%   15 με 28 μέρες μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση .Και όχι μόνο είναι αποτελεσματικό 25% προλαμβάνοντας τη  συμπτωματική νόσο αλλά και κατά 75% προλαμβάνοντας την ασυμπτωματική .Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπως υπογράμμισε η κ.Παπαθεοδώρου καθώς βάζει μία  νέα διάσταση στην αποδοτικότητα των εμβολίων .Το σημαντικό στον εμβολιασμό δεν είναι μόνο η προστασία εκείνου που εμβολιάζεται αλλά και του περιβάλλοντός του .

"Εάν επαληθευτεί το ψηλό ποσοστό αυτό της μείωσης της διασποράς του ιού με τη μείωση των ασυμπτωματικών φορέων θα μπούμε σε μία άλλη προοπτική για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ."ανέφερε η κ.Παπαθεοδώρου .

 Ο κορωνοϊός  σημείωσε  πως   είναι ανέφικτο να εκριζωθεί ωστόσο   όσο περνά ο καιρός θα   συμβιώνει μαζί μας ειρηνικά και αυτό θα γίνει εφικτό με την φυσική νόσηση και  τον εμβολιασμό.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα πως  θα επικρατήσει αυτό το σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]