Ιωάννινα:Μαζικό και με παλμό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


 Μαζικό και με παλμό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Ιατρικής του ΒΕΤ, του Ιστορικού Αρχαιολογικού των Νηπιαγωγών και του Φυσικού, η Ένωση Γονέων, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και το Εργατικό Κέντρο, εξέφρασαν δυναμικά την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο-«ζόμπι» των Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη. Οι φοιτητές διατρανώσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που υπονομεύει τις ανάγκες τους, εντείνει την καταστολή και μεγαλώνει τα εμπόδια για να σπουδάσουν με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.


Εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων μίλησε η Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα, αντιπρόεδρος του ΦΣ του ΒΕΤ όπου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές μας ένα χρόνο τολμά να μας απειλεί και με διαγραφή. Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών και όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3! Η δύναμη του φοιτητικού κινήματος τους τρομάζει και προσπαθούν να διαλύσουν κάθε δυνατότητα των φοιτητών να διεκδικούν. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης, είτε ακόμη και χρηματική ποινή, σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις».


Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Χούσος, γραμματέας του ΦΣ Ιατρικής, τόνισε πως η αστυνομία στις σχολές και οι αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα έρχονται να διαφυλάξουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις απαιτήσεις αυτών στην έρευνα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα για ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και τις κλινικές.


Στο τέλος της κινητοποίησης έγινε ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα των φοιτητών, που τώρα πρέπει να δυναμώσουν το συντονισμό και την οργάνωση τους μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]