Κορωνοϊός:Ένας οδηγός για βιταμίνες, τροφές και φάρμακα πρόληψης


 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D, medlabnews.gr iatrikanea

Ένα χρόνο μετά από τα πρώτα κρούσματα και θανάτους από κοροναϊό η ανθρωπότητα παλεύει με τα εμβόλια που όμως δεν γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά είναι ακόμα (ιδιαίτερα στις μεταλλάξεις), αλλά και δεν επαρκούν να εμβολιαστούν όλος ο κόσμος άμεσα. Από την άλλη στα φάρμακα έχουμε κάποια αποτελέσματα αλλά δεν έχουμε ακόμα φάρμακα που μπορεί να τα πάρει κανείς και να θεραπευτεί από τη Covid-19.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας οπότε να μην μπορέσει ο κοροναϊός να βρει έδαφος να μπει και να εξαπλωθεί μέχρι να εκδηλωθεί Covid-19.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αν έχουμε κάποιο υποκείμενο νόσημα να φροντίσουμε να είναι υπό έλεγχο και καλά ρυθμισμένο. Δείτε εδώ ποια είναι τα υποκείμενα νοσήματα.

Αν έχετε αυξημένη χοληστερίνη φροντίστε να τη ρυθμίσετε. Ο κοροναϊός βασίζεται στα μόρια της χοληστερόλης, για να διαπεράσει την προστατευτική μεμβράνη των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα από το Howard Hughes Medical Institute.  Δείτε εδώ πώς ο κοροναϊός χρησιμοποιεί τη χοληστερίνη για να μπει στον οργανισμό μας. 

Αν έχετε φλεγμονή και κυρίως ανήκετε στους ρευματοπαθείς ασθενείς έχει βρεθεί ότι σε φάση έξαρσης ο ιός βρίσκει πιο εύκολα έδαφος για να αναπτυχθεί. Δείτε εδώ τι συμβαίνει με τους ρευματοπαθείς και ασθενείς που έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Πάρτε βιταμίνες. Ορισμένες βιταμίνες μπορούν να διαδραματίσουν πιο άμεσο ρόλο στην καταπολέμηση της COVID-19, πέρα από τη συμβατική τους υποστήριξη στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες D, K και A συνδέονται με τις ακίδες στην επιφάνεια του ιού και αποδυναμώνουν την ικανότητά του να μολύνει τα κύτταρα. Δείτε εδώ ποιες βιταμίνες μπορούν να έχουν τόσο σημαντικό ρόλο στον κοροναϊό. Η θεραπεία με βιταμίνη D έχει φανεί ότι μπορεί να μειώνει την πιθανότητα ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, ιδιαίτερα σε ασθενείς με ανεπάρκεια βιταμίνης D. Δείτε εδώ για τη σημασία της vitamin D

Πιείτε από αυτά τα τρία βότανα της Ελληνικής γης, που έχει αποδειχτεί ότι εξουδετερώνουν τον κοροναϊό και επισπεύδουν την ανάρρωση. Δείτε εδώ για τα βότανα που αδρανοποιούν τον κοροναϊό. Τα τρία βότανα είναι το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δίκταμο. Ο συνδυασμός των αιθερίων ελαίων τους (λέγεται CAPeo) δοκιμάστηκε με επιτυχία σε κυτταρικές σειρές στο εργαστήριο και σε μικρό αριθμό ασθενών.


Φάτε υγιεινά. Για πρόληψη και αντιμετώπιση των ιώσεων διάφορα τρόφιμα προσφέρουν ένα πλούσιο οπλοστάσιο ισχυρών παραγόντων που θωρακίζουν το σύστημα άμυνας μας. Τα τρόφιμα που διαλέγουμε να τρώμε κάθε μέρα σε συνδυασμό με τα εμβόλια, την ξεκούραση, τον καλό ύπνο και την τακτική σωματική άσκηση είναι ασπίδες προστασίας από τις ιώσεις και άλλες σοβαρές ασθένειες. Δείτε εδώ για ποια τρόφιμα δυναμώνουν τον οργανισμό σας

Πάρτε έγκαιρα ασπιρίνη. Η ασπιρίνη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διασωλήνωσης και θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19, η χρήση ασπιρίνης συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα ανάγκης για μηχανικό αερισμό (διασωλήνωση), εισαγωγή σε ΜΕΘ και μικρότερη θνησιμότητα εντός του νοσοκομείου. Δείτε εδώ για την σημασία της ασπιρίνης στον κοροναϊό

Χρησιμοποιείτε μάσκα και παίρνετε όλα τα μέτρα ασφαλείας με τις απαραίτητες αποστάσεις και αποφυγή των συνωστισμένων χώρων. 
Τέλος αν έχετε υποψία ότι έχετε κοροναϊό ενημερώστε τον γιατρό σας για να σας καθοδηγήσει σωστά τι πρέπει να κάνετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]