Ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΕΚΔΔΑ

 


Ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΕΚΔΔΑ

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησε μέσω τηλεκπαίδευσης το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ με τίτλο: «Σύγχρονες προκλήσεις στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των υπηρεσιών της κεντρικής, αποκεντρωμένης διοίκησης, της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., φορέων και οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος, είναι να συμβάλει στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στα κέντρα φιλοξενίας.

Ειδικότερα:
  •  Να γνωρίσουν οι επιμορφωνόμενοι με ολοκληρωμένο και συνεκτικό τρόπο τις προσωπικές ή γενικές συνθήκες, των αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτών μέσα από κοινωνιολογικά εργαλεία.
  •  Να καταρτίσει επαρκώς με τεχνικές και κοινωνικές δεξιότητες τους υπαλλήλους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής.
  • Να παρέχει τις πληροφορίες που είναι κρίσιμες για την υποστήριξη και προστασία των υπαλλήλων σε ατομικό/προσωπικό επίπεδο
  • Να καταρτίσει ή/και να διευρύνει τις τεχνικές γνώσεις των υπαλλήλων για τη χρήση τεχνικών μέσων.
  • Να προσφέρει βιωματική εμπειρία σε κοινωνικές δεξιότητες όπως είναι η διεξαγωγή συνέντευξης συλλογής δεδομένων ταυτοποίησης σε ευάλωτο πληθυσμό.
  • Να ενημερώσει και να δημιουργήσει ένα κοινό πλαίσιο διαδικασιών το οποίο θα αφορά τα διεθνή νομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών.
  • Να δημιουργήσει δυνατότητες δικτύωσης/συνεργασίας με διεθνείς φορείς.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 & ώρα 12.30, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κ. Διονύσιος Κυριακόπουλος.

Ζωντανή μετάδοση (www.ekdd.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]