Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων για την διακοπή νερού :Ούτε καν «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» δεν είναι η ύδρευση στο λεκανοπέδιο

Οι Γιαννιώτες πληρώνουν το νερό πιο ακριβό από οποιοδήποτε μεγάλη πόλη, ο υδροφόρος ορίζοντας είναι τέτοιος που στα όρια του Δήμου εμφιαλώνουν 3 μεγάλες εταιρίες νερό, και παρόλα αυτά έγινε διακοπή, η οποία με βάση την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ θα διαρκέσει «τουλάχιστον 24 ώρες» μέσα στην κακοκαιρία! 

Η δε αιτία της διακοπής νερού είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική για την ποιότητα των υπηρεσιών που πληρώνουμε, καθώς η βλάβη που προκάλεσε την διακοπή νερού οφείλεται στις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των ημερών, στο ασυντήρητο δίκτυο, στο ελλιπέστατο προσωπικό, στην ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών. 

Και μαζί με το νερό που κόπηκε, κόπηκε και οποιαδήποτε αυταπάτη για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων διαχείρισης πλημμύρας που πρόσφατα ψήφισε με πανηγυρισμούς το Δημοτικό Συμβούλιο.  Δεν χρειάστηκε να πλημμυρίσουμε για να ξεμείνει η πόλη από νερό. Αρκούσαν οι πολυήμερες βροχές για τις οποίες είναι γνωστή η πόλη μας. 

Αποδεικνύεται ότι το 2021 δεν μπορούν να καλυφθούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες ακόμα και για το πιο σημαντικό κοινωνικό αγαθό, το νερό. Αποδεικνύεται ότι όσο τα κοινωνικά αγαθά αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα, γίνονται δηλαδή πεδίο κερδοφορίας, τόσο η ποιότητα των υπηρεσιών θα μειώνεται κι ο λαός θα πληρώνει κάθε φορά και πιο ακριβά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]