Ιωάννινα:Αποχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση απο τη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου Τί συνέβη....

 


ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, στη σημερινή συνεδρίαση απέδειξε για ακόμα μια φορά την αδυναμία της να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε οποιαδήποτε στοιχειοθετημένη κριτική. 


Σε μια συνεδρίαση που ο Περιφερειάρχης «ξέχασε» το γεγονός ότι 10 από τους 18 Δήμους της Ηπείρου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της βροχής και παινεύονταν για το τεχνικό του Πρόγραμμα, σε μια συνεδρίαση που το γεγονός ότι η κακοκαιρία δεν έπληξε την περιοχή μας όσο άλλες περιοχές εμφανίστηκε σαν επιτυχία της πολιτικής προστασίας, η περιφερειακή αρχή αντιμετώπισε με ειρωνείες την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση και την καταψήφιση της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος από την «Λαϊκή Συσπείρωση» 


Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έφτασε να κλείσει το μικρόφωνο του Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Κωτσαντή όταν έκρινε ότι είναι «εκτός θέματος» στην τοποθέτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αυτό που ενόχλησε στην πραγματικότητα ήταν η εμπεριστατωμένη κριτική με την οποία ο Περιφερειακός Σύμβουλος αναδείκνυε μέσα από τα οικονομικά στοιχεία της Περιφέρειας, την ταύτιση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.  


Νωρίτερα άλλος Περιφερειακός Σύμβουλος για να κρύψει την έλλειψη απαντήσεων στα ζητήματα που έθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, διατείνονταν ότι το ΚΚΕ δεν δικαιούται να ζητά τη λήψη μέτρων για την πανδημία γιατί κάνει συγκεντρώσεις. Βέβαια, αφού έχει όλες τις ιχνηλατήσεις η Περιφέρεια Ηπείρου καλό θα ήταν να μας πει και πόσοι διαδηλωτές κόλλησαν από τη συμμετοχή τους σε πορείες ή διαμαρτυρίες. 


Την ίδια στιγμή βέβαια, για να καθυστερήσει την κριτική για το «νοικοκυριό» που έχει η Περιφέρεια στα έργα της, ζήτησε εξ ονόματος του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ένα μήνα προθεσμία για να γίνει η συνεδρίαση του θέματος των Σταθμών Μεταφόρτωσης ώστε να παραδοθούν τα έγγραφα που «αδυνατεί» να συγκεντρώσει και τα οποία έχει ζητήσει από τις 14 Ιανουαρίου η «Λαϊκή Συσπείρωση».  


Οι υβριστικές συμπεριφορές, η αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας περιφερειακής αρχής που δυσκολεύεται να «ανεχτεί» οποιαδήποτε φωνή υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, βρίσκει καταφύγιο πίσω από τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αποστεώνει οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο εξέχοντα ρόλο παίζει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο οποίος δεν ακούει και δεν βλέπει καμία προσβλητική έκφραση του Περιφερειάρχη, δεν προστατεύει ούτε το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που θα μπορούσε να έχει ένα πολιτικό όργανο. 


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]