ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δεν θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι άνω των 65 – Στις 12 Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60-64


 «Μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών αποφάσισε επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού της χώρας μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.


Επίσης στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός 60 με 64 ετών με περίπου 400.000 δόσεις, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού.


Η απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας είναι το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγηθεί και στη χώρα μας, σε ηλικίες κάτω των 65 ετών, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών.


Η κα Παυλοπούλου τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι πολύ καλό και έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, η οποία μάλιστα προσεγγίζει το 100%, όσον αφορά την πρόληψη της νόσου και της νοσηλείας.


Παράλληλα ανέφερε ότι ακόμα και η μία δόση από μόνη της δίνει υψηλή αποτελεσματικότητα και προλαμβάνει σε ένα ποσοστό και την πορεία του ιού, συμβάλλοντας έτσι και στη μείωση της μετάδοσης.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]