ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θύελλα αντιδράσεων για το τραπέζι Μητσοτάκη με 30 άτομα στην Ικαρία

 


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ικαρία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, με τον ίδιο να παρευρίσκεται σε τραπέζι δεκάδων συμμετεχόντων.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το «τραπέζωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του στη βεράντα του σπιτιού του Χριστόδουλου Στεφανάδη το Σάββατο, στην Ικαρία, την οποία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.


Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μητσοτάκης και περίσσοτεροι των 30 ατόμων της συνοδείας του, εμφανίζονται να περπατούν προς την οικεία του γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος, με δήλωσή του, ανέφερε πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο γεύμα που ακολούθησε.


Εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μίλησε για «μια πολυμελή κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή», που κατέφθασε «σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί» και η οποία είχε ως «τραγικό επίλογο», τον «συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων» και «με πρωθυπουργική υπογραφή».


«Ευχόμαστε αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα. Αν κάτι χρειάζεται το νησί μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι ο στοχευμένος επιδημιολογικός έλεγχος στις εισόδους του νησιού, τα δύο λιμάνια και το αεροδρόμιο και ενδεχομένως, χαλάρωση των ανώφελων και καταστροφικών οριζόντιων μέτρων. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται "καταδρομικές αποβάσεις" και επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, που προκαλούν τους πολίτες οι οποίοι υπομένουν την βάσανο της καραντίνας με εξαιρετικά βαρύ τίμημα», πρόσθεσε η κομματική οργάνωση του νησιού.


Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και το επίμαχο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο από το γεύμα στη βεράντα του κ. Στεφανάδη, σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook:


«Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μ.μ.. ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας».

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]